De ce SLII® este cel mai avansat program de leadership prin care se exerseaza abordarea situationala?
SLII® este cel mai avansat program de leadership care ii ajuta pe participanti sa practice abordarea situationala in leadership. Anual atrage peste 110.000 de manageri care il parcurg anual in intreaga lume (are in total peste 5.000.000 beneficiari) si peste 20.000 de manageri romani care l-au parcurs de la lansarea pe care am avut-o in 2004 in Romania si pana in prezent.
SLII® este mai mult decat un program de leadership, este de fapt o aplicatie care ajuta organizatia sa-si creasca indicatorii interni de autonomie, angajament si productivitate prin conversatii manageriale de calitate superioara. Cum a devenit SLII® atat de popular? De ce este frecvent premiat? De ce zeci de organizatii de top din Romania din toate industriile l-au evaluat ca fiind printre cele mai pragmatice si mai atractive programe de leadership, si il ofera managerilor lor in mod constant – unele din ele deja pe o perioada de peste 10 ani de cand l-au descoperit? Am inventariat mai jos 5 argumente pe care le consider foarte relevante.
Pentru ca managerii sa deprinda repede si usor abordarea aituationala, autorii au construit programul SLII® folosind principiile design thinking pentru a se asigura ca intreaga experienta de invatare pune in centru nevoile managerilor.
“Participantul in centru” este principiul de baza pe care s-a construit fiecare secventa a programului, iar cei care conduc workshop-urile au un rol de coach si facilitator al experientei de invatare a participantilor. Programul este o versiune avansata pentru ca a evoluat odata cu evolutia filozofiei organizatiilor moderne: de la “trainerul este in centru”, la “participantul este in centru”, acesta conducandu-si proactiv si autonom propria experienta de invatare. Doar managerii care isi dezvolta autonomia in propriul proces de invatare pot cultiva sentimentul de autonomie al oamenilor pe care ii conduc in organizatiile lor.
Digitalizare si tehnologie pentru a deprinde abordarea situationala SLII®
Inca inainte de a se intalni in sala de clasa pentru a lucra impreuna, participantii primesc acces la intreg continutul programului prin platforma digitala interactiva BX. Foarte atractiva si mobile-friendly, participantii au acces pe durata a 12 luni la o adevarata librarie de clipuri video care le exemplifica conversatiile SLII® esentiale, au acces la studii de caz video gamificate, la instrumente cu care isi pot monitoriza evolutia si progresele pe care le fac de-a lungul timpului solicitand feedback de la membrii echipei lor. In plus, SLII® App (atat in Android, cat si iOS) e o sursa de indrumare “la purtator” pentru toti managerii care doresc sa aiba un impact pozitiv in jur prin rolurile pe care le au.
Modulul de baza de 2 zile poate fi urmat de alte 8 zile de follow-up dedicate exersarii competentelor si conversatiilor de leadership specifice pentru SLII® si abordarea situationala.
Workshop-urile de follow-up de ½ zi sau 1 zi exerseaza competentele de leadership precum ascultare, feedback, stabilirea de obiective motivante, construirea increderii, coaching, activarea motivatiei optime si altele. Cele 10 zile ale programului complet SLII® se pot intinde pe parcursul a 9 sau 12 luni de zile. Intre modulele programului un coach ii asista pe participanti sa stapaneasca si sa foloseasca conversatiile de leadership exersate in sala pentru a-i conduce mai bine pe cei din echipa in viata de zi cu zi. Intr-un astfel de design de implementare, companiile primesc mai mult decat un program de leadership de calitate inalta: primesc limbajul comun de leadership de care au atat nevoie, lucru care contribuie la o comunicare mai buna in echipa, un nivel de anagajament mai ridicat in organizatie si o productivitate manageriala mai mare.
Programul contine o diversitate mare de exemple video special filmate pentru acest program in contextul actual de business.
Clipurile video exemplifica conversatii de leadership pe care apoi participantii le adapteaza la propriul context, la propriul stil si le exerseaza intre ei. Intregul set de clipuri utilizat in sala de clasa in modulul de baza de 2 zile (dar si altele clipuri video suplimentare) se regaseste in platforma digitala BX pe care participantii o pot accesa oricand doresc pentru a revedea exemplele. Aceste exemple video pun foarte clar lumina pe structura conversatiilor specifica fiecarui stil de leadership si fac parte dintr-un studiu de caz video extins astfel incat participantilor sa le fie usor sa urmareasca evolutia povestii, a personajelor si implicatiile de business care apar.
Fiecare zi a programului SLII® contine activitati atractive si dinamice care exerseaza competentele si conversatiile de leadership specifice.
Asa cum la o sala de fitness mergem pentru a face exercitii la diverse aparate si nu pentru a vorbi despre aparate, in tot timpul programului participantii sunt implicati in activitati de practica a competentelor de leadership: “SLII® Game”, “Match-Mismatch”, “The Best/Worst Manager”, “Speed-Matching”, “Leadership Styles Practice”, “SLX Story”, “SLII® Lab”, etc – sunt doar cateva exemple de activitati interactive, desfasurate in format “peer-to-peer”, care ii ajuta pe manageri sa se bucure de sentimentul de progres, sa se simta mai increzatori si sa spuna la final: “Mi-a iesit!”
SLII® si abordarea situationala re-deschide si creste apetitul managerilor pentru leadership, pentru a-si dori sa-si conduca mai bine echipele. Este fundatia de care are nevoie fiecare manager care doreste sa fie profesionist, este cadrul care ofera mijloacele ideale pentru sustinerea autonomiei, pentru imbunatatirea comunicarii in organizatie.