Poveste de succes Synevo: Excelenta in vanzari si leadership prin SLII Experience

Medicover (din care face parte si Synevo Romania) este unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de servicii medicale si de diagnostic. Compania a fost fondata in 1995 pentru a raspunde la cererea in crestere de servicii medicale de inalta calitate din Polonia, apoi s-a extins in alte tari, pentru a raspunde unor nevoi similare. In prezent, pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania, Ucraina și India. Compania ofera o gama larga de servicii medicale, prin intermediul unei retele extinse de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata, laboratoare si centre de recoltare, prin doua divizii – Divizia de Servicii Medicale si Divizia de Servicii de Diagnostic. Cititi in acest articol despre felul in care parteneriatul cu Human Invest consolideaza impactul pozitiv al liderilor din organizatie.

SLII – limbaj comun si fundatie pentru cresterea calitatii leadership-ului in vanzari

 

Divizia de Servicii de Diagnostic Medicover (Synevo) a dezvoltat un parteneriat cu Human Invest incepand cu anul 2019. Aceasta colaborare a avut drept obiectiv cresterea competentelor manageriale si de leadership in cadrul organizatiei. Programul de leadership s-a axat in principal pe implementarea in organizatie a limbajului comun si a abordarii situationale in leadership SLII. Scopul urmarit a fost atat cresterea calitatii si a frecventei conversatiilor manageriale, cat si sustinerea performantelor fortei de vanzare.

 

Ca prim pas din program, in kick-off am abordat tema increderii prin workshop-ul Building Trust. Acesta a creat spatiul pentru ca participantii sa aiba conversatii despre cum sa construiasca relatii bazate pe incredere cu echipele lor si cum sa repare increderea atunci cand aceasta a avut de suferit. Construirea unei relatii de incredere cu subordonatii este esentiala pentru a putea oferi stilul de leadership potrivit, pentru a putea oferi feedback, si in cele din urma, pentru a avea rezultate. Acest kick-off a fost si un moment pentru a crea apetit si interes cu privire la pasii urmatori.

Radu Perianu, Commercial Director, Synevo Romania & SEE, Diagnostic Services, Medicover

“De acest program au beneficiat 54 de colegi care dețin pozitii de management cheie din toate aceste teritorii unde activam: manageri de vanzari, directori regionali, manageri de marketing, manageri de operațiuni, manageri de laborator. Programul a inclus sesiuni de formare fata in fata, sesiuni virtuale, cat si componente de studiu individual, respectiv impartasirea notiunilor invatate in cadrul organizatiei. Am implementat programul mai intai in Romania si apoi l-am extins impreuna cu partenerii nostri in mai multe locatii din Europa: Germania, Ucraina si Polonia.

Educatia este una dintre directiile principale pe care Synevo Romania se axeaza si prin actiunile intreprinse in toate ariile, de la comunicarea directa cu pacientul, la cea cu profesionistii din domeniul sanitar, dorim sa dezvoltam educatia pentru preventie si sa ajutam pacientii sa aiba acces la informatii corecte si utile pentru ei si familiile lor. Pacientul este mereu in centrul activitatii noastre si dezvoltam constant solutii care sa vina in intampinarea nevoilor acestuia: de la servicii precum Synevo Decoder adresat persoanelor care au nevoie de clarificari pentru intelegerea corecta a rezultatelor investigatiilor medicale realizate in cadrul retelei Synevo, pana la serviciul Virtual Reality Kids – un program inedit, prin care copiii sunt incurajati sa poarte un dispozitiv, asemanator ochelarilor 3D, iar in timpul recoltarii sa urmarească o animatie sincronizata cu pasii procedurii. In felul acesta, teama si anxietatea se transforma in curiozitate si incantare.

Noul nostru program open, Executive Leadership Program for Experienced and Senior Managers, este dedicat liderilor din senior managementul organizațiilor si celor care sunt succesori pentru aceste roluri. Este dedicat liderilor care vor ca efortul lor sa conteze!

Incepand cu perioada de lockdown, colegii mei din echipele de Comercial din multe dintre tarile in care activam (Germania, Polonia, Romania, Ucraina, Belarus, Europa de Sud-Est) au sustinut medicii, clinicile private partenere din dorinta de a oferi un real suport pacientilor lor. Au organizat si organizeaza in continuare evenimente educationale online pentru medici de diferite specialitati pe diverse teme de interes, cu speakeri recunoscuti. Echipele noastre medicale din diverse tari au fost alaturi de pacienti prin intermediul platformelor online pentru desfasurarea de consultatii virtuale, colegii din echipele de marketing si promovare au fost in contact continuu cu medicii pentru oferirea de informatii utile in activitatea lor profesionala.

Toate aceste actiuni au putut fi realizate numai cu o echipa de Comercial – Vanzari si Marketing, bine pregatita si cu o capacitate de adaptare rapida la ceea ce se intampla acum in societate. De aceea, preocuparea mea si a echipei mele este tot timpul de a intelege cat mai bine nevoile profesionistilor din domeniul sanatatii cu care colaboram, dar in acelasi timp si pe cele ale pacientilor acestora.

Ne concentram constant pe identificarea si analizarea nevoilor de dezvoltare pentru echipele noastre. Acestea s-au modificat major in ultima perioada si trebuie sa ne adaptam rapid vremurilor in care ne desfasuram activitatea, sa fim agili.  Astfel, investim cat mai mult in dezvoltarea profesionala a colegilor nostri, care trebuie sa fie la curent cu cele mai noi informatii stiintifice, medicale, dar in acelasi timp sustinem liderii din companie – este rolul lor de a oferi motivatie si optimism colegilor lor, atat de necesare in acesta perioada plina de incertitudini.” 

Georgeta Bora, Consulting Partner Human Invest si Coordonator al acestui program

“Cativa din factorii esentiali pentru succesul acestui program au fost increderea in modelul SLII si puterea acestui limbaj comun. La acestia s-a adaugat sponsorship-ul intern – obtinerea sustinerii pentru implementarea programului in diverse tari si adaptarea la conditiile locale, prin cautarea celor mai potriviti traineri pentru facilitarea folosind limba nativa a participantilor. In modulele care constituie design-ul programului SLII Experience, participantii au invatat si au practicat trei abilitati esentiale de leadership: Stabilirea obiectivelor – conversatia de aliniere. Diagoza – conversatia de evaluare a competentei și angajamentului. Potrivirea – utilizarea unei varietati de stiluri si conversatii de leadership.

Din cadrul retelei noastre globale in acest proiect s-au implicat ca traineri Rares Manolescu (Romania), Holger Ruscheweyh (Germania), Michał Drozd (Polonia) si Elena Berdnikova (Ucraina), acestia conducand programul SLII Experience in limbile locale respective, pentru a face cat mai usoare si firesti interactiunile cu participantii. Din ecourile colectate de noi, iata mai jos care au fost temele din program care au atras cel mai mult interesul participantilor:

  • Imbunatatirea modului de pregatire pentru conversatiile unu-la-unu cu subordonatii lor, in scopul cresterii angajamentului si autonomiei acestora;
  • Alinierea a cat mai multor conversatii de leadership – in toate cele patru stiluri de leadership – la scopul si semnificatia activitatilor;
  • Cresterea capacitatii si a vitezei de adaptare a conversatiilor in functie de nevoile interlocutorului;
  • Cresterea preciziei in alegerea si folosirea stilului de leadership potrivit;
  • Stapanirea conversatiilor de leadership din abordarea situationala SLII in mai multe aspecte din viata profesionala si personala.

“Relatia de parteneriat cu Human Invest este construita in timp si am apreciat tot timpul calitatea programelor oferite, cat si abordarea profesionista din timpul sesiunilor. Rolul lor de consultant in crearea de programe de dezvoltare valoroase a fost tot timpul important pentru noi ca organizatie. Ne propunem sa continuam sa investim in cresterea competentelor manageriale, si nu numai, ale colegilor nostri. Consideram ca SLII este un program de baza, practic si util in procesele manageriale unu-la-unu. Human Invest este un partener de incredere pentru livrarea si dezvoltarea de solutii de leadership development, nu doar in Romania, dar si la nivel regional.” Radu Perianu, Commercial Director, Synevo Romania & SEE, Diagnostic Services, Medicover

Pentru mai multa autonomie in cadrul parteneriatului

Aceasta colaborare s-a extins in 2020 prin certificarea a doua persoane din cadrul Diviziei de Servicii de Diagnostic Medicover (din care Synevo Romania face parte) pentru a putea utiliza intern programul SLII Experience in cadrul organizației. Pana in prezent peste 30 de manageri au dobandit deja limbajul SLII prin implementarea interna a programului.

Daniela Magurita, Consultant Intern HR Synevo Romania

„As vrea sa vorbesc chiar de feedback-urile colegilor mei ca urmare a participarii la modulul SLII. Ei au caracterizat programul ca fiind “intens”, “interesant”, “util”, “exemple reale”, “explicatii clare”. M-a bucurat mai ales concluzia lor ca alinierea nivelului de dezvoltare cu obiectivul SMART si stilul de leadership utilizat cu fiecare membru sunt esentiale in obtinerea excelentei in rezultate la nivel de echipa. Ne-am propus sa exploatam cat mai eficient modelul, oferind oportunitatea de a-l propune unui numar cat mai mare de colegi care coordonează echipe, concentrandu-ne astfel impreuna pe excelenta durabila in rezultate.”

 

Descarcati Povestea de Succes Synevo in format PDF, prin acest link.

 

Programul Servant Leadership Essentials in curand si in Romania. Solicita o prezentare!

Ionela Moldovan

Training and Development Manager (2011 - prezent) / Orange Romania

"Orange Romania colaboreaza cu Human Invest din anul 2008 in vederea dezvoltarii de competente manageriale si de leadership. lnterventiile de invatare au avut un succes dovedit, acesta din urma nefiind bazat exclusiv pe reactia initiala participantilor, ci si pe impactul in performanta organizatiei, respectiv masura in care cunostintele devin competente care sustin obiective de business. Pentru Orange Romania, Human Invest este mai mult decat un furnizor de training, este un partener dispus sa contribuie cu valoare adaugata inainte, in timpul si dupa interventia de invatare.”

Violeta Cartis

Training Manager / Celestica Romania

“In parteneriat cu Human Invest, Celestica Romania inceput in 2010 un program de dezvoltare a competentelor manageriale adresat managerilor, team leaderilor si specialistilor cu potential de dezvoltare. Recomandam compania Human Invest, deoarece ne este si in prezent un partener de incredere pentru construirea si dezvoltarea de programe de formare profesionala si organizationala."

Radu Perianu

Comercial Director / Synevo Romania & SEE

“Relatia de parteneriat cu Human Invest este construita in timp si am apreciat tot timpul calitatea programelor oferite, cat si abordarea profesionista din timpul sesiunilor. Consideram ca SLII este un program de baza, practic si util in procesele manageriale unu-la-unu.”

Corina Petcu

HR Business Partner / NN

„Apreciem la Human Invest calitatea metodologiei propuse, intelegerea si adaptarea la contextul si nevoile colegilor din program, flexibilitatea, orientarea catre gasirea celor mai bune solutii.”

Viorica Pacurar

Director National de Vanzari / NN

„Pe tot parcursul initiativelor desfasurate impreuna, am apreciat foarte mult relatia de parteneriat si implicarea Human Invest pentru a intelege cat mai bine contextul in care ne gasim noi ca echipa, inainte de fiecare interactiune, asa incat sa plieze programul pe specificul si nevoile noastre.”

Georgiana Dragnea

Human Resources Specialist / WIRTEK

„Leadership Academy a reprezentat o ocazie buna pentru ca multi dintre colegii nostri sa aiba acces la informatii interesante, pe de o parte, iar pe de alta, sa isi consolideze comportamente sau sa isi traseze noi directii in stilul de leadership. Suportul echipei Human Invest, disponibilitatea lor si deschiderea de a adapta cursul pe nevoile noastre au fost foarte importante in aceasta calatorie de invatare.”

Alina Cimpean

Training Manager / Plexus Services Romania

„Human Invest a implementat aceste programe de leadership cu un nivel inalt de profesionalism, fiind mereu orientati catre calitate si impact in procesul de invatare. Cursurile au fost percepute ca fiind foarte utile si practice, participantii apreciind continutul si structura informatiilor. In cadrul acestui parteneriat noi am apreciat experienta trainerilor, calitatea programelor folosite, flexibilitatea si capacitatea de a raspunde nevoilor noastre, cat si buna organizare a sesiunilor.”