Poveste de Succes LSEG Romania: Crearea unei culturi organizationale sanatoase si performante

(LSEG) London Stock Exchange Group Romania este un hub de tehnologie si operatiuni deschis in vara lui 2018. LSEG Romania deserveste cele 3 divizii ale companiei: Data & Analytics, Capital Markets si Post Trade, acoperind o gama larga de tehnologii, servicii web, cercetare, dezvoltare si functii corporate. Toate acestea sustin cultura grupului de a crea oportunitati, de a conecta profesionisti si de a oferi excelenta. LSEG Romania tocmai a anuntat ca isi creste echipa locala cu inca 100 specialisti, mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul lor de cariere: lseg.com/careers.

Pentru a dezvolta capabilitatile de leadership necesare in a-si atinge potentialul de business stabilit, organizatia din Bucuresti a dezvoltat un parteneriat cu Human Invest pentru implementarea unui program de dezvoltare a competentelor de leadership pentru team-leader-ii care conduc echipe de specialisti.

Luciana Diaconu, Senior HR Manager LSEG Romania: „Programul GROW2LEAD a fost conceput ca un accelerator, pe o perioada de 1 an pentru colegii identificati cu potential de leadership. Alaturi de alte interventii organizationale, acest program face parte din strategia noastra de crestere a centrului din Bucuresti.

Cresterea creeaza oportunitati pentru colegii care vor sa se dezvolte colegilor in cadrul organizatiei, dar ne si provoaca sa avem acces la competentele de leadership necesare pentru noile echipe pe care le formam permanent”. 

In acest context, programul a reprezentat oportunitatea participantilor de a-si exersa si dezvolta abilitatile de influentare si de leadership inainte de a deveni people managers, astfel incat sa devina constienti de ele si sa le foloseasca in proiectele curente. In acelasi timp, programul a fost pentru multi o oportunitate de a-si imbunatati abilitatile de care au nevoie pentru a se pregati in viitor pentru o cariera de manager in cadrul organizatiei. Practic, un “waiting room” pentru cei care vor sa creasca in aceasta directie.

Programul s-a desfasurat in mediul virtual, a inceput in toamna 2020 si a durat pana in toamna 2021. Ne-am propus de la inceput sa imbinam teoria cu practica si apoi cu reflectia ghidata din care participantii sa analizeze ce a mers bine si ce au observat, punand in practica cele invatate.

Filozofia LSEG Romania este ca angajatul este responsabil de cariera proprie si pentru aceasta li se ofera oportunitatea de a explora impreuna cu managerul direct ce anume li se potriveste si ce vor sa faca mai departe in organizatie.

 

Am inclus in program workshop-uri cu teme foarte relevante pentru rolul lor. Mai intai si-au inteles profilele si preferintele comportamentale folosind DISC Management. Asta ii ajuta sa-si adapteze mai repede si mai precis stilul de comunicare de la un profil de interlocutor la altul. Workshop-ul Conversational Capacity le-a dat ocazia sa stapaneasca mai bine conversatii constructive sub presiune. In modulul Self Leadership au descoperit cum sa obtina de la managerul lor stilul de leadership de care au nevoie pentru a evolua si pentru a-si creste sentimentul de satisfactie de la locul de munca.

Cristina Opran, Senior Consulting Associate Human Invest & Ken Blanchard Romania, Coordonator al Programului: „Intr-unul din meeting-urile recurente de monitorizare a evolutiei programului pe care le aveam programate cu partenerii nostri de la LSEG Romania, am primit urmatorul feedback: “Incepe deja sa se vada ca se comporta diferit si pun in practica ce exerseaza in workshop-uri!” Cum sa nu fii satisfacut cand se intorc la tine astfel de ecouri?

Am vazut programul ca pe o caramida solida, necesar procesului de maturizare a celor care vor prelua roluri cu responsabilitati mai mari de people managers. Cunoscandu-i pe participanti, ma uit cu incredere si optimism la evolutiile lor. Filozofia lor de leadership si felul in care vor conduce va influenta in bine viata si performanta multor colegi”.

First-time Manager le-a oferit spatii de practica a abilitatilor si a conversatiilor fundamentale pentru oricine debuteaza intr-un rol managerial. The SLII Experience le-a dezvoltat flexibilitatea manageriala, capacitatea de a folosi o abordare situationala. Au exersat in acest modul conversatiile specifice fiecarui stil de leadership – cum si cand sa le foloseasca.

Participantii s-au familiarizat apoi cu procesul de gandire strategica si au inteles importanta construirii aliantelor atunci cand lucreaza in proiecte cross-organizationale (prin workshop-urile din modulul Strategic Thinking & Building Alliances). In workshop-ul Presentation Skills au lucrat sa-si imbunatateasca stilul si structura in care fac diverse prezentari, astfel incat acestea sa fie cat mai profesioniste, mai relevante si sa obtina impactul urmarit.

Programul a crescut nivelul de constientizare asupra a ceea ce inseamna sa fii team leader-ul unei echipe de specialisti. Participantii au descoperit mijloacele si uneltele pe care le folosesc managerii cu experienta pentru a produce rezultate prin efortul echipei.

Andreea Stanescu, General Manager LSEG Romania:

“Acest program este primul dintr-o serie pe care ne dorim sa o continuam, intrucat suntem convinsi ca dezvoltarea abilitatilor de leadership si cresterea viitorilor lideri LSEG sunt elemente esentiale in strategia noastra de crestere a centrului din Bucuresti pe termen lung”.

 


Ionela Moldovan

Training and Development Manager (2011 - prezent) / Orange Romania

"Orange Romania colaboreaza cu Human Invest din anul 2008 in vederea dezvoltarii de competente manageriale si de leadership. lnterventiile de invatare au avut un succes dovedit, acesta din urma nefiind bazat exclusiv pe reactia initiala participantilor, ci si pe impactul in performanta organizatiei, respectiv masura in care cunostintele devin competente care sustin obiective de business. Pentru Orange Romania, Human Invest este mai mult decat un furnizor de training, este un partener dispus sa contribuie cu valoare adaugata inainte, in timpul si dupa interventia de invatare.”

Violeta Cartis

Training Manager / Celestica Romania

“In parteneriat cu Human Invest, Celestica Romania inceput in 2010 un program de dezvoltare a competentelor manageriale adresat managerilor, team leaderilor si specialistilor cu potential de dezvoltare. Recomandam compania Human Invest, deoarece ne este si in prezent un partener de incredere pentru construirea si dezvoltarea de programe de formare profesionala si organizationala."

Radu Perianu

Comercial Director / Synevo Romania & SEE

“Relatia de parteneriat cu Human Invest este construita in timp si am apreciat tot timpul calitatea programelor oferite, cat si abordarea profesionista din timpul sesiunilor. Consideram ca SLII este un program de baza, practic si util in procesele manageriale unu-la-unu.”

Corina Petcu

HR Business Partner / NN

„Apreciem la Human Invest calitatea metodologiei propuse, intelegerea si adaptarea la contextul si nevoile colegilor din program, flexibilitatea, orientarea catre gasirea celor mai bune solutii.”

Viorica Pacurar

Director National de Vanzari / NN

„Pe tot parcursul initiativelor desfasurate impreuna, am apreciat foarte mult relatia de parteneriat si implicarea Human Invest pentru a intelege cat mai bine contextul in care ne gasim noi ca echipa, inainte de fiecare interactiune, asa incat sa plieze programul pe specificul si nevoile noastre.”

Georgiana Dragnea

Human Resources Specialist / WIRTEK

„Leadership Academy a reprezentat o ocazie buna pentru ca multi dintre colegii nostri sa aiba acces la informatii interesante, pe de o parte, iar pe de alta, sa isi consolideze comportamente sau sa isi traseze noi directii in stilul de leadership. Suportul echipei Human Invest, disponibilitatea lor si deschiderea de a adapta cursul pe nevoile noastre au fost foarte importante in aceasta calatorie de invatare.”

Alina Cimpean

Training Manager / Plexus Services Romania

„Human Invest a implementat aceste programe de leadership cu un nivel inalt de profesionalism, fiind mereu orientati catre calitate si impact in procesul de invatare. Cursurile au fost percepute ca fiind foarte utile si practice, participantii apreciind continutul si structura informatiilor. In cadrul acestui parteneriat noi am apreciat experienta trainerilor, calitatea programelor folosite, flexibilitatea si capacitatea de a raspunde nevoilor noastre, cat si buna organizare a sesiunilor.”

2021 – anul unei povesti de succes pentru Human Invest