Cum sa schimbi institutiile publice. Un ghid pe care ar trebui sa il aplice orice „sef” care vrea sa fie „lider”

*Un articol semnat de Viorel Panaite pentru Republica

Institutiile noastre publice pot fi mai credibile, mai vii, mai moderne si mai relevante pentru societatea noastra atunci cand sunt conduse cu un leadership mai bun. Este un lucru firesc, dovedit in intreaga lume prin nenumarate cercetari (cateva dintre ele pot fi studiate aici).

Read More

Leading for Recovery – Port si astazi amprenta educatiei de acasa

Andrei Sulyok este Country Manager Lindab Romania & Ungaria. Ne-am cunoscut la finalul anilor ’90 cand Lindab devenea unul din primii nostri clienti. Imi aduc aminte si acum acea intalnire: Andrei a fost pozitiv, deschis, dar simteam ca evalueaza in liniste detalii ale propunerilor mele de care eu nu imi dadeam seama, ceea ce ma intriga foarte mult. De-a lungul timpului Andrei a construit o echipa si o organizatie in jurul valorilor care il caracterizeaza. L-am invitat sa ne impartaseasca aici cateva din lucrurile care ii definesc filozofia de leadership. 

Read More

Leading for Recovery – Oamenii simt nevoia sa fie vazuti, auziti si ascultati mai mult ca oricand

Ana Krasovschi a fost printre primii oameni din echipa Carrefour Romania, la inceputul anului 2000 cand a intrat intr-o lume la a carei constructie a contribuit pe deplin. Douazeci de ani in rol executiv la unul din cei mai mari retaileri din Romania iti ofera sansa sa explorezi si sa inveti multe, sa traversezi furtuni si sa iti lasi o amprenta puternica in istoria organizatiei. Ce lectii de leadership ii sunt de folos in lumea care ni se arata acum? Iata in acest interviu cateva dintre ele.

Read More

Fast Track Leadership Program: Editia de primavara 2021

In acest Fast Track Leadership Program va oferim posibilitatea sa alegeti pentru voi sau pentru alti manageri din organizatia voastra secventa cea mai potrivita, alegand componentele programului pe care vi le doriti. Pentru inscriere si informatii suplimentare despre editia de primavara folositi va rugam pagina de contact sau contactati-l pe unul din consultantii nostri care coordoneaza proiectele cu organizatia in care lucrati acum. 

Read More

Leading for Recovery – Increderea si sustinerea reciproca vor conta inca si mai mult

Raluca Modoran este acum Senior Leadership & People Advisor la Stein & Partner. Am inceput sa lucram impreuna acum mai bine de 5 ani cu ocazia proiectelor pe care le construiam pentru Vodafone Shared Services unde Raluca era Global Talent & Development Manager. Mereu activa, cu idei si cu initiativa, cauta sa conecteze programele noastre cu prioritatile strategice ale companiei. Ii sunt clare temele principale ale unei organizatii si de aceea am invitat-o sa realizam interviul urmator.

Read More

Eforturile echipei noastre recunoscute international

Felicitari intregii noastre echipe pentru aceasta recunoastere primita ieri la Blanchard Global Partners Virtual Summit si pentru felul in care am lucrat sa trecem cu bine impreuna prin anul trecut! In 2020 impactul pozitiv al eforturilor noastre s-a vazut nu doar de la clientii pe care i-am sprijinit, ci si de la partenerii internationali pe care suntem onorati sa-i reprezentam local! Human Invest este Global Partner in Romania al The Ken Blanchard Companies din 2004.
Read More

Leading for Recovery – Exercitiu continuu de autonomie

Sergiu Mititelu este Country Manager Premium Porc Romania. Asa cum il cunosc eu pe Sergiu, cauta si atrage mereu “misiuni” intra-prenoriale. A facut-o in rolul anterior de CEO, o face si acum. Prin natura si prin filozofia sa de leadership stie ca spiritul de initiativa pune lumea in miscare. Investeste cu adevarat timp, energie si resurse financiare pentru a cultiva autonomia, proactivitatea si gandirea antreprenoriala la toate nivelurile organizatiei pe care o conduce acum, iar rezultatele companiei sunt pe masura! Mi-a placut sa realizam impreuna interviul care urmeaza.

Read More

Leading for Recovery – Managerul devine un facilitator

Francois Coste este CEO Groupama Romania. Ne-am cunoscut in 2012 la inceputul mandatul sau in Romania, intr-o perioada de tranzitie a organizatiei locale. Valorile si stilul lui de leadership au fost esentiale pentru momentul in care se afla atunci compania. A tinut sa fie prezent la debutul fiecarei noi grupe intr-un program de leadership pe care il derulam impreuna. Cu o voce calda si calma, a vorbit despre valorile lui personale, despre importanta autenticitatii si despre asteptarile pe care le are de la managerii sai. L-am invitat acum sa raspunda la cateva intrebari, iar raspunsurile – iata-le mai jos.

Read More

Cum vom fi mai buni in 2021 fata de 2020? Tendintele si oportunitatile la care ne uitam in acest an

Cred ca Human Invest este acum pe un drum bun. Cel mai mult ma bucura faptul ca avem sentimentul de evolutie profesionala si ca ne maturizam ca indivizi de la un an la altul. In plus, avem sansa sa fim conectati la trendurile globale si astfel adoptam lucrurile care sunt relevante pentru clientii nostri locali. O parte din lumea din jurul nostru se schimba rapid, asa cum observam cu totii. La fel, domeniile in care lucram si felul in care ne exprimam profesional. Industria de consultanta in dezvoltare organizationala si de educatie in leadership nu face exceptie. Gasiti astfel mai jos la ce tendinte din 2021 si la oportunitati ne uitam in acest an.

Read More

Esti cat de matur pretinzi ca esti?

Sunt acum cu cativa ani peste varsta de 45 si unii ar spune ca generatia din care fac parte ar trebui sa fie la varsta maturitatii. Asa este oare? Maturitatea tine de varsta? Multi ar spune ca da. Este o perspectiva legitima. Dintr-o alta perspectiva, un om ajuns la maturitate poate inseamna ceva putin mai mult decat implinirea unui anumit numar de ani.

Read More

Human Invest in 2020 si ce pregatim pentru 2021

Pentru Human Invest anul 2020 a fost peste asteptarile mele, iar eforturile noastre pe masura! Relatiile de incredere construite cu clientii de-a lungul timpului, profesionalismul si maturitatea colegilor, mobilizarea pe care a avut-o intreaga echipa, mijloacele digitale de lucru la cele mai inalte standarde internationale ne-au ajutat fara nicio urma de indoiala sa avem multe surprize placute in acest an.

Read More

Leading for Recovery – Sa ne facem fiecare partea noastra ca lumea sa devina un loc mai bun

Andreea Stanescu este General Manager London Stock Exchange Group (LSEG) Romania si ne-am cunoscut in acest an. Vocea si tonul Andreei mi-au atras atentia prin felul in care si-au lasat amprenta la deschiderea unui program de leadership construit impreuna. Am simtit in interventia ei generozitate si pragmatism, autenticitate si forta, modestie si viziune strategica. A pus aici pe hartie cateva din lectiile sale de leadership din acest an.

Read More

Cum sa-ti conduci echipa prin incertitudinea care ne asteapta si in 2021?

*articol semnat de Viorel Panaite pentru Ziare.com

Cele 9 luni de lucru in context de pandemie ne-au confirmat inca o data ca umanitatea este in stare sa depaseasca incercarile prin care trece. Sigur, fiecare incercare isi cere costurile ei, dar ne ajuta sa inventam un viitor poate mai bun si sa invatam lucruri noi: oamenii se adapteaza sa traiasca chiar la o distanta sociala mai mare, invata sa lucreze de-acasa, companiile isi adapteaza produsele si serviciile, guvernele cauta activ modalitati mai bune de cooperare intre ele, si asa mai departe.

Read More

Fiecare popor rezista, depaseste obstacole si evolueaza „pe mana lui”

*articol semnat de Viorel Panaite pentru Revista Cariere

Desi istoria se repeta constant, viitorul este mereu imprevizibil. Umanitatea are ritmul si tiparele ei, are caracteristici care ne dau speranta. Una dintre acestea este capacitatea noastra de a trece peste provocari dificile, fie ele razboaie, pandemii, crize financiare sau acte de terorism. Creativitatea si inventivitatea sunt parte din natura fiecaruia dintre noi si, intr-un fel sau altul, ne ajuta sa trecem prin furtunile care ne apar in viata.

Read More

Leading for Recovery – Flexibilizarea muncii este pe un drum care se largeste accelerat

Horatiu Cocheci este Directorul departamentului de Consultanta in Resurse Umane al EY. Onestitatea, fair-play-ul si bunul simt sunt cuvintele cu care eu as descrie cateva din calitatile umaniste pe care le vad la Horatiu, calitati care ii completeaza gandirea lui structurata, inginereasca despre care el spune ca l-a dus spre consultanta. Cum urmareste indeaproape evolutia multor trenduri din piata muncii, l-am invitat sa ne impartaseasca cum vede el directia catre care ne uitam in aceasta zona.

Read More
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.