Servant Leadership, Gabriela Beres: Un scop social pozitiv iti ofera capacitatea sa-i sprijini cu adevarat pe cei din jur

Gabriela Beres este Managing Director Central & Eastern Europe Puratos. Ma cunosc cu ea de multi ani. A facut mereu lucrurile din perspectiva unui scop mai mare, pentru un impact social pozitiv. Stiu ca investeste timp si ii indruma si pe cei cu care lucreaza direct sa dea sens eforturilor si contributiilor lor astfel incat munca sa fie mai mult decat un job. O munca cu “purpose” pare a fi busola ei. Am fost surprins placut de seriozitatea cu care manageri din companie s-au implicat si au lucrat recent impreuna intr-un workshop de leadership si de aceea am invitat-o pe Gabriela sa ne impartaseasca cateva lucruri din filozofia ei de leadership.

Read More

Self leadership, lectura si valuri (sau Self Leadership si cartea “Cum am invatat sa ma bucur de valuri” de Alexandra Heminsley)

La inceputul concediului de vara am ales la intamplare o carte din biblioteca: “Cum am invatat sa ma bucur de valuri” de Alexandra Heminsley. Mi s-a parut ca are un titlu potrivit pentru sezon si ca are o energie buna. Am descoperit cu placere in ea o calatorie frumoasa, nu mereu usoara, a autoarei catre obiectivul ei de a inota in mare si apoi de a participa la o competitie de inot in ape deschise. Nu vreau sa va stric placerea lecturii cu detaliile procesului, cateva amuzante si auto-ironice, ci mai degraba sa scot in evidenta cateva aspecte cheie care mie mi-au atras atentia si care cred ca sunt importante pentru a obtine succesul in ceea ce ne propunem.

Read More

Trenduri in leadership si principalele provocari ale managerilor din intreaga lume: Invitatie webinar gratuit, 10 august

Ce trenduri in leadership vedem în urmatoarea perioada? Care sunt principalele provocari cu care se confrunta managerii de astazi, dupa o perioada cu nenumarate incercari in spatiul economic si in care conexiunea umana este tot mai scazuta? Care sunt realitatile cu care sunt pusi fata in fata acestia? Ce pot face organizatiile pentru a imbunatati mediul de lucru si a avea rezultate pe masura?

Read More

Servant Leadership pentru wellbeing-ul tuturor generatiilor

Servant Leadership poate face din orice organizatie una atractiva pentru oamenii buni pe care aceasta si-i doreste. Nivelul de wellbeing a fost si este azi tema centrala a majoritatii angajatilor. Managerii cu mentalitatea si competentele esentiale de servant leadership sprijina autonomia si cultiva sentimentul de autonomie al angajatilor. Ei actioneaza urmarind sa creasca nivelul de wellbeing al fortei de munca. Ei dezvolta calitatea legaturilor dintre oameni, sentimentul de apartenenta si loialitatea fata de companie. In plus, ii indruma si ii incurajeaza pe angajati sa evolueze si sa aiba un real sentiment de progres profesional. De ce Servant Leadership? De ce acum?

Read More

Self Leadership, Ionut Galatanu: Managerii trebuie sa stie ce asteptari sa comunice oamenilor si cum sa o faca

Ionut Galatanu este acum Director National de Vanzari Alliance Healthcare Romania, companie la care lucreaza de peste 13 ani. Ne-am cunoscut in 2010 cu ocazia workshop-ului de leadership SLII pe care il conduceam atunci si am tinut aproape in anii care au urmat. Riguros, serios, un adevarat team-player, cu un simt al umorului care merita descoperit, Ionut a inteles bine cat de mult conteaza adoptarea unui limbaj comun de leadership in echipele de sales. Si-a asumat cu multi ani in urma un rol de indrumator al celor care se alatura companiei. Este azi unul din directorii cheie ai organizatiei si un ambasador autentic al filozofiei de self leadership. Care sunt lectiile de self leadership pe care le pune in practica in companie?

Read More

Oana Chiper: Limbajul comun de leadership SLII + Self Leadership incurajeaza proactivitatea, intiativa si cresterea responsabilitatii in companie

In contextul unui mediu de lucru din ce in ce mai complex si mai incert, observam tot mai des in solicitarile primite de noi si in programele pe care le derulam o tema comuna pentru multi manageri: “cum fac sa-mi regrupez oamenii din echipa?”, “cum sa le trezesc interesul si sa le dezvolt competentele pentru ca sa se bucure impreuna de sentimentul de crestere si evolutie?” In ce fel sprijina retentia si valorizarea angajatilor implementarea intr-o organizatie a limbajul comun de leadership SLII + Self Leadership?

Read More

Servant Leadership – De ce? De ce acum? Beneficiile aduse de Servant Leadership

Traim o perioada in care legaturile dintre oameni, dintre oameni si organizatiile in care lucreaza sunt fara precedent de slabe. Indiferent de generatie, de varsta, de senioritate sau de rolul in organizatie, energia multora este la cote foarte joase. Suprasolicitarea emotionala si mentala din pandemie, presiunea razboiului si a vietii cotidiene, transformarile si restructurarile din companiile mari, forfota plecarilor si lipsa de angajati ne imping sa facem din job o activitate tot mai tranzactionala. Oamenii par a cauta astfel sa se protejeze mai mult si sa-si asume cat mai putine riscuri. Conservarea si optimizarea energiei sunt scopuri in sine. De ce Servant Leadership? De ce acum? Ce am avea de castigat?

Read More

Cele mai intalnite teme de team-coaching la care am lucrat cu clientii nostri in acest an

Primele 6 luni ale lui 2022 mi-au adus mai multe ocazii de a conduce personal workshop-uri cu echipe ale clientilor nostri decat in oricare din ultimii ani. Nevoia de coaching de echipa este azi atat de mare incat toti colegii nostri cu experienta au fost foarte ocupati cu astfel de proiecte si a trebuit sa ma implic si personal in sesiuni. Asta a fost cu bune si cu rele. Am scris insa in acest articol despre 3 din temele comune pe care le-am simtit vii la majoritatea echipelor de management cu care am lucrat in aceasta prima parte a anului. Ma refer nu la temele de business ale organizatiilor lor – cum ar fi retentia angajatilor – ci la propriile teme si provocari ale echipelor de management cu care am lucrat.

Read More
razvan botezatu

Interviu: Servant Leadership – un mod de lucru care construieste autenticitate si ii valorizeaza cu adevarat pe ceilalti

Razvan Botezatu aduce cu el o experienta de peste 20 de ani in vanzari si peste 10 ani de leadership intr-o cariera atat in IT, cat si in FMCG. El a detinut diverse pozitii de la vanzari entry level pana la cele de leadership regional in 3 companii multinationale de top, leader mondiali in domeniile lor de activitate. Personalitatea autentica si un stil abordabil si direct stau la baza succesului lui Razvan in rolurile de leadership pe care le-a avut in decursul carierei, completate de pasiune pentru invatare continua si dezvoltarea echipelor. Detine o diploma de Executive MBA in marketing la Universitatea Central Europeana, este certificate Lean Six Sigma Green Belt si Coach Asociat Certificat (ACC) de catre ICF (Federatia Internationala de Coaching).

Read More

Poveste de succes Synevo: Excelenta in vanzari si leadership prin SLII Experience

Medicover (din care face parte si Synevo Romania) este unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de servicii medicale si de diagnostic. Compania a fost fondata in 1995 pentru a raspunde la cererea in crestere de servicii medicale de inalta calitate din Polonia, apoi s-a extins in alte tari, pentru a raspunde unor nevoi similare. In prezent, pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania, Ucraina și India. Compania ofera o gama larga de servicii medicale, prin intermediul unei retele extinse de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata, laboratoare si centre de recoltare, prin doua divizii – Divizia de Servicii Medicale si Divizia de Servicii de Diagnostic. Cititi in acest articol despre felul in care parteneriatul cu Human Invest consolideaza impactul pozitiv al liderilor din organizatie.

Read More

Servant Leadership este esential pentru echipele agile: Andrei Merdescu, Thales

Andrei Merdescu este Director Of Engineering Ground Transportation Systems (GTS) Thales Group. Echipa de management pe care o conduce direct este nucleul in jurul caruia a construit reusitele de pana acum ale diviziei. Capacitatea echipei de a vedea si fructifica oportunitati le-a adus multe reusite, o reputatie internationala excelenta in grup, satisfactia descoperirii si a dezvoltarii profesionale continue. L-am vazut pe Andrei intr-un workshop pe care l-am condus pentru echipa sa cat de bine armoniza diverse interese si l-am invitat sa ne povesteasca mai multe despre filozofia lui de servant leadership.

Read More

Servant Leadership, Alexandru Andone, Cegeka: Oamenii pe care ii conduc isi cunosc cel mai bine domeniul

Servant Leadership este filozofia care il defineste pe Alexandru Andone, Director EDC Infrastructure Cegeka. Alexandru este unul din liderii care este apreciat enorm pentru umanismul cu care obtine rezultate de exceptie in organizatia sa. Vede peste tot in jurul sau oportunitati de a contribui si stie cum sa-si invite partenerii pentru a-l sustine si a-l sprijini. Construieste echipe si comunitati si este un exemplu in a pune mereu scopul comun deasupra scopului individual. L-am invitat sa ne impartaseasca convingerile care ii definesc filozofia de leadership. 

Read More

Servant Leadership: Pentru construirea unei societati morale

Marian Ochoa de Eribe este cunoscuta ca traducatoare in limba spaniola a unor opere majore ale literaturii romane. Este un adevarat ambasador si o mare admiratoare a culturii noastre, cu care a avut ocazia să faca cunostinta in timpul cand a predat la Universitatea Ovidius din Constanta. Acolo m-am si cunoscut cu ea, la inceputul anilor ’90, in timpul studentiei mele, iar de atunci a devenit parte din familia noastra. Este un partener de conversatie provocator, iar dezbaterile noastre se intind pe multe ore cand ne intalnim. Atmosfera apasatoare a razboiului oribil din Ucraina mi-a adus aminte de povestile ei despre felul in care societatea basca a trecut prin perioada de terorism a organizatiei separatiste ETA. Ce putem invata din istoria lor pentru propriul nostru compas moral din aceste vremuri?

Read More

Poveste de succes Wirtek: Academie de Leadership – Develop existing and future leaders

Wirtek este o companie daneza de outsourcing IT prezenta pe piata din 2001 si care ofera solutii software si produse de echipamente electronice. La inceputul anului 2021 Wirtek ne-a solicitat sa lucram impreuna pentru a crea si implementa o Academie de Leadership care sa sustina noii si viitorii manageri in rolul de leaderi de echipe functionale si eficiente.

Read More

Servant Leadership, Radu Predescu, Autonom: Mergi in mijlocul oamenilor fie ca te simti pregatit sau nu

Radu Predescu s-a alaturat echipei Autonom in 2015 cu rol de manager zonal de vanzari, iar astazi conduce divizia de leasing operational a grupului.

Pana atunci, de-a lungul celor 15 ani petrecuti in subunitati de Vanatori de Munte din Armata Romaniei, Radu a ocupat diverse pozitii de subofiter, de la comandant de grupa pana la Subofiter de Comanda de Batalion. A fost instructor NATO si este Militar Veteran, participand la trei misiuni de lupta (doua in Afganistan si una in Irak). Si-a completat studiile militare atat in Romania cat si peste hotare (Republica Ceha, SUA, Italia, Germania, Austria, Norvegia). Cu experienta lui militara, Radu ne-a impartasit in acest interviu cum a invatat sa aiba mai multa claritate privind ceea ce conteaza in perioade de presiune si cum sa ne conducem echipele pentru a creste rezilienta oamenilor.

Read More

The Leadership Challenge: Leadership-ul este un serviciu pe care il oferi, nu o pozitie pe care esti numit

Chris Nel ne este prieten si partener in proiectele de leadership Human Invest din 2006. Chris este dintre aceia care si-a pus puternic amprenta asupra spiritului companiei noastre prin prezenta sa langa noi in perioada in care ne conturam identitatea. Este co-fondator al Quest Leadership UK si Master Facilitator pentru programul “The Leadership Challenge”. A facut parte din Trupele Comando ale Marinei Regale Britanice si a luptat in Irlanda de Nord, Hong Kong, Cipru, Norvegia, Belize, Brunei si in conflictele din Golf. Acum lucreaza cu echipele executive ale organizatiilor FTSE / Fortune500, iar inainte de a fonda propria sa companie de consultanta si coaching, a fost partener in Tom Peters Company. Lectiile si recomandarile lui despre leadership in perioade de criza sunt azi mai valoroase ca oricand!

Read More

Servant Leadership: 6 strategii de leadership pentru dezvoltarea rezilientei

Cu o reputatie excelenta pe toate meridianele si intr-o diversitate foarte mare de medii de lucru (business, adminsitratie publica, militar, educatie, ONG, etc), co-autorii programului de leadership “The Leadership Challenge”, Jim Kouzes & Barry Posner ne propun 6 strategii prin care ii putem sprijini in vremuri tulburi pe cei pe care ii conducem. Iata-le in acest articol!

Read More

The Leadership Challenge: Ar fi potrivit sa incepem sa discutam despre humanship

Un interviu realizat de Viorel Panaite, Managing Partner Human Invest.

In primavara lui 1992, ma gaseam pentru prima data in fata cu o persoana care avea rol de CEO. Dupa Revolutie incepusem sa citesc carti despre acesti “super-oameni” din marile corporatii si despre legendele despre ei, dar atunci il cunosteam personal pe primul, Marian (Mike) Popa, CEO Xerox Romania & Moldova la acea vreme. Erau ani tulburi pentru tanara societate romaneasca si aceasta intalnire si-a lasat puternic amprenta in mine. Anii au trecut, pasii ni s-au mai intersectat din cand in cand, dar de ceva vreme cautam sa construim impreuna programe de leadership care sa fie de folos executivilor si echipelor lor. L-am rugat acum pe Mike sa ne impartaseasca cum vede el reconstruirea vitalitatii retelei sociale a organizatiilor.

*interviul a fost realizat inaintea invaziei Rusiei in Ucraina.

Read More

Intareste sentimentul de siguranta in echipa pe care o conduci

Gandurile si atentia ne zboara constant catre agresivitatea de necrezut a Rusiei in Ucraina. Vremurile pe care le traim acum ne pun la incercare valorile si increderea in viitor. Viata ni s-a dat peste cap din noaptea invaziei, iar ceea ce vedem ca se intampla zilnic acolo ne aduce o stare de neliniste cum probabil nu am mai simtit pana acum. Ce am putea face ca manageri impreuna cu echipele noastre pentru a asigura tuturor un spatiu de echilibru mental si emotional?

Read More

The Leadership Challenge – La Zentiva oamenii sunt inima companiei

Va invitam astazi sa parcurgeti un material despre inside-urile construirii culturii organizationale in Zentiva Romania, prin cuvintele Mariei Badea, HR Manager, Commercial Operations, Zentiva Romania. Maria vorbeste si scrie mereu cu mult entuziasm despre initiativele organizatiei de a construi un mediu de lucru si o cultura cat mai atractive. Are multe de povestit si este foarte mandra de rezultate. A fost foarte deschisa invitatiei noastre de a impartasi public din ceea ce se intampla pentru a obtine reusitele care ii bucura pe multi dintre angajati.

Read More

The Leadership Challenge – Rezilienta si adaptare sau despre cum fac cei care pica mereu in picioare

Catalin Mazilu este Operational Director (Executive Board Member) la Brico Depot Romania (part of Kingfisher Group) si are o experienta in zona de retail de peste 20 de ani. M-am cunoscut cu Catalin in anul 2002 cand am inceput sa dezvoltam programe de leadership pentru Bricostore Romania. El se pregatea atunci sa preia rolul de Store Manager. Am tinut amandoi aproape in toti acesti ani. L-am gasit de fiecare data in aceeasi masura ancorat in realitatile din jur, dar privind si spre posibilitatile pe care le-ar putea avea in viitor. A condus multe din momentele de schimbare si transformare ale organizatiei. L-am invitat sa ne impartaseasca felul in care se uita la anul 2022.

Read More

Poveste de Succes NN Romania: Construirea unei culturi de leadership si performanta

NN este parte dintr-un grup financiar international cu o istorie de peste 175 de ani si operatiuni in 19 tari. In Romania, NN este lider pe segmentele de asigurari de viata si pensii private, cu o prezenta locala de peste 24 de ani. Pe parcurs, compania si-a diversificat portofoliul de alternative pentru clienti, integrand si asigurari de sanatate si de locuinta in oferta comerciala. NN are aproape 2.000 de angajati si consultanti financiari și susţine peste 2,2 milioane de clienti de asigurari si pensii private din Romania sa protejeze tot ceea ce conteaza cel mai mult pentru ei.

Pentru a-si consolida capabilitatile de leadership care sustin performanta, NN Romania a dezvoltat un parteneriat cu Human Invest / Blanchard Romania incepand din 2018. 

Read More

Echipa noastra a fost desemnata Partner Of The Year 2021 de prestigioasa retea globala Ken Blanchard!

In cadrul Conferintei Globale Anuale Ken Blanchard de saptamana trecuta, echipa noastra a fost desemnata #PartnerOfTheYear2021 pentru intreaga activitate din 2021, recunoastere care se acorda anual unui singur Partener Global!! Este a 2-a oara in ultimii 5 ani cand echipa Romaniei primeste aceasta recunoastere de la un brand atat de prestigios!
Read More

Calitatea leadership-ului fiecarui angajat determina nivelul sentimentului de apartenenta din echipa

Sentimentul de apartenenta este pentru mine acelasi lucru cu sentimentul de afiliere si conectare autentica. “Casa ta este acolo unde te simti ca acasa”, spune o vorba din popor. *Un material scris pentru Business Magazin, editia ianuarie 2022

Unele din cele mai solide si apreciate cercetari recente pe aceasta tema sunt cele ale lui Edward Deci & Richard Ryan, in paradigma lor “Self-determination theory”. In sinteza, angajatii spun ca au un sentiment de apartenenta (“relatedness”, numit de cei doi) atunci cand stiu sa-si regaseasca scopul personal in scopul comun si misiunea echipei sau a organizatiei din care fac parte. Atunci cand se simt conectati la “ceva mai mare” decat ei – la scopul comun al echipei sau al organizatiei, in acest caz. Atunci cand se simt in siguranta, conectati cu cei din jur si relevanti pentru acestia: atunci cand simt ca vor sa aiba grija de altii si sa simta ca si cei cu care lucreaza le pasa de ei.

Ce lucruri simple ar putea face managerii sa cultive sentimentul de apartenenta in munca remote?

Read More

Viata in organizatii 2022: 5 intrebari si teme de leadership pentru inceputul anului

Intram intr-un an care ne readuce aminte ca sunt putine lucruri pe care le putem controla! Organizatiile au putine solutii pentru a obtine un nivel optim de implicare a angajatilor. Forta de munca este obosita psihic si emotional dupa presiunile, incertitudinile si schimbarile de directie din 2020 si 2021.

Reconfigurarile, achizitiile si restructurarile din aria organizatiilor mari au devenit stiri zilnice. Echipele se recupereaza si se aduna cu dificultate. Energia personala a oamenilor cheie din companiile antreprenoriale este si ea la un pret tot mai mare.

In acest context, care ar fi cateva din intrebarile si temele de leadership ale anului care incepe acum?

Read More

Tendinte cheie in 2022 | O discutie cu si despre leaderi si inovatie, alaturi de Richard Pound (Vice-President, The Ken Blanchard Companies)

Din conversatiile tale cu partenerii globali Blanchard, care sunt temele sau tendintele cheie pe care le vezi relevante pentru 2022?

In 2022 cred ca organizatia noastra se va indreapta acolo unde clientii nostri vor vrea sa mergem pentru a dezvolta lideri care inspira si a sustine un nivel de leadership de cea mai inalta calitate. Vom continua sa ne ascultam clientii si sa ne aducem experienta noastra legata de crearea programelor de leadership si capabilitatile noastre pentru a-i sustine in tot ceea ce isi propun.

Read More

Webinar: Becoming a Trusted Servant Leader, 26 ianuarie, ora 17:00

Webinar: Becoming a Trusted Servant Leader. Inscrie-te prin link-ul din acest articol. Valorile pe care le avem ne determina deciziile pe care le luam si felul in care (re)actionam. Liderilor carora le sunt clare valorile care ii ghideaza reusesc sa construiasca incredere. In acest webinar va invitam sa descoperiti cum ati putea intari sau reconstrui increderea in fata celor pe care ii conduceti!

Read More
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.