Conversational Capacity® – Abordarea potrivita pentru ca echipele sa lucreze bine chiar si in perioade dificile

De indata ce am aflat de noul program de training Conversational Capacity® care urma sa fie lansat la nivel global de la Ken Blanchard Companies, am fost curioasa sa citesc cartea lui Craig Weber – “Conversational Capacity – The secret to building successful teams that perform when the pressure is on”, cartea scrisa de acelasi autor pentru a insoti programul de training. Va impartasesc mai jos cateva idei din aceasta carte, cu invitatia de a o explora la randul vostru, pentru ca are multe aspect care merita aprofundate prin studiu individual (momentam cartea este disponibila doar in engleza).

Read More

Leading for Recovery – Apetitul romanilor pentru leadership a evoluat pe repede inainte

M-am cunoscut cu Simona Popovici (acum HR Executive Director la Group Renault Romania) la finalul anilor ’90, cand Human Invest a inceput sa deruleze programe de training pentru Connex (acum Vodafone). Oriunde a lucrat, Simona s-a implicat cu pasiune, a ridicat standardele si a provocat cu curaj ce o nemultumea. Am invitat-o sa ne impartaseasca cateva opinii si experiente personale despre adaptarea organizatiilor la schimbarile prin care trecem.

Read More

Leading for Recovery – Vom trai „teste de autenticitate“ continuu

Ma cunosc de peste 25 de ani cu Bogdan Spuza, acum Head of Products, Central Europe la BNP Paribas Personal Finance. Cu o gandire critica antrenata in multi ani in rolurile de director de marketing pe care le-a avut, face mereu observatii foarte pertinente privind dinamica si evolutia unor trenduri in societate. L-am invitat sa ne impartaseasca felul in care el vede ce teme noi se contureaza deja in organizatii. Adaptare si agilitate sunt acum principalele teme ale organizatiilor. 

Read More

Leading for Recovery – Operez mult mai bine “impreuna”

Diana Ghinda este fondatorul comunitatii Training Cafe, comunitatea de practica pe care a inceput sa o construiasca din 2009. Este o initiativa din pasiune sa pentru a impartasi resurse de calitate pentru traineri si facilitatori si pentru a crea oportunitati de evolutie continua pentru acestia. Fiind bine conectata cu oameni din “learning & development” din organizatii, am invitat-o sa ne impartaseasca temele in jurul carora se asaza acum companiile, asa cum le-a auzit ea.

Read More

Adaptare la schimbare. Peaks and Valleys – Book Summary

Adaptare la schimbare, agilitate, supravietuire, rezilienta sunt probabil unele din cele mai frecvente cuvinte pe care le auzim in aceste zile. Viata nu are o evolutie liniara, este cu suisuri si coborasuri, iar adaptare inseamna sa stim cum sa traim pe ambele pante: si atunci cand ne e bine si atunci cand lucrurile merg prost. Asa mi-am adus aminte de cartea Peaks and Valleys despre care va voi povesti in continuare.

Read More

Leading for Recovery – Incurajam flexibilitatea, profesionistii stiu sa-si aleaga singuri mijloacele pentru a livra rezultatele promise

Pentru Elena Senchea, General Manager la Sparktech Software, exista doar solutii. “Ce optiuni avem aici?”, “Cum putem sa progresam?” sunt unele din intrebarile care cred eu ca o definesc cel mai mult. Pasivitatea, lipsa de initiativa si de responsabilitate sunt din alt univers pentru ea. Reusitele ei de leadership de-a lungul carierei profesionale sunt inca vii pentru cei care o cunosc. Am invitat-o sa ne impartaseasca cum isi conduce acum organizatia.  

Read More

Leading for Recovery – Subiectul leadership si cultura organizationala devine tot mai important

Cosmin Alexandru este unul din cei care reprezinta generatia celor care isi doresc cu adevarat o societate mai buna. Este implicat frecvent in initiative educationale si sociale, consultant in proiecte strategice pentru organizatii, co-fondator al mai multor proiecte antreprenoriale inca din anii ’90. Bine conectat la realitatile in care se afla acum companiile, l-am invitat sa ne impartaseasca cum vede el in acest moment temele lor prioritare. 

Read More

Leading for Recovery – Lectia principala este ca totul se rezuma la oameni

Pe Mihaela Ionita (Misha cum ii spune toata lumea), acum Country Human Resources Manager la Coca-Cola HBC Romania, o cunosc de 10 ani. Am fost colegi de MBA si apoi colegi de munca in doua companii. Autentica si directa, Miha spune lucrurilor pe nume in felul ei foarte personal si uneori cu o nota de gluma si usor accent de la Botosani. Consultant si project manager, a inceput la un moment dat in cariera ei sa lucreze in HR pentru ca era pasionata de oameni si isi dorea la modul real sa faca o diferenta. Am rugat-o sa ne vorbeasca de incercarile prin care a trecut impreuna cu echipa si organizatia din care face parte si ce invataminte a tras. 

Read More

Angajatii cheie – pe primul loc

Angajatii cheie – pe primul loc. Multe IMM-uri se lupta acum pentru supravietuire. Sunt slab capitalizate, cu un cash-flow fragil si de multe ori cu procese greoaie. Cele care nu au invatat prea multe din lectiile crizei financiare din 2009 sunt acum la limita de supravietuire si se uita cu teama la finalul acestui an. Putini antreprenori si putine organizatii (mici si mari) erau pregatite pentru pandemia si criza economica in care suntem. 

*interviu cu Viorel Panaite pentru PatriaBank.ro

Read More