The Leadership Challenge – De ce chiar si firmele mici si mijlocii au nevoie de manageri cu competente de leadership?

Doar companiile mari si corporatiile au nevoie de manageri cu abilitati bune de leadership sau si companiile mici si mijlocii? Leadership-ul este esential atunci cand vorbim de evolutia oricarei companii. Leadership-ul si calitatea acestuia determina pozitionarea pe o traiectoria de crestere chiar si a firmelor mici si mijlocii implicand angajatii si motivandu-i sa participe cat mai mult si sa colaboreze mai bine pentru obtinerea progreselor urmarite.

Read More

Adapt to Change – Ce putem schimba pentru un sentiment mai bun de satisfactie la locul de munca?

Elena Marineci este Senior Consulting Associate si este parte din istoria companiei de peste 15 ani. De cand o cunoastem, cauta mereu intrebari care sa-i aduca energie proaspata, iar in proiectele sale trezeste curiozitatea celor cu care lucreaza catre perspective, unghiuri si abordari inedite. Cu totii facem acum eforturi mari sa ne adaptam la ritmul nebun al vietii de zi cu zi si am invitat-o sa ne impartaseasca felul in care ea se uita la tema asta si cum vede felul in care oamenii reusesc sa se adapteze la schimbare.

Read More

The Leadership Challenge – Construirea increderii in modelul hibrid

Florin Schiopu este COO al Profi, reteaua de retail cu cea mai mare extindere geografica din Romania. A implinit de curand 10 ani in companie, iar primul sau rol aici a fost manager de zona. Vorbeste mereu cu multa mandrie de reusitele avute in toti acesti ani alaturi de echipele din care a facut parte si ia foarte in serios tema dezvoltarii sale personale si profesionale continue, chiar si in pozitia pe care o are acum. Ne-am cunoscut cu ocazia programelor de leadership pe care le derulam pentru reteaua Profi si l-am invitat sa ne impartaseasca cum vede ele cateva din temele de actualitate din organizatii. 

Read More

The Leadership Challenge – Un nivel ridicat de angajament al echipei directoriale este o provocare continua pentru fiecare CEO

Mircea Vlah este de peste 7 ani CEO al Dumagas Transport SA – companie antreprenoriala de transporturi si logistica. Cunoscandu-ne din facultate, stiam ca Mircea este profilul de om curios, deschis si dornic sa invete mereu ceva nou. Asa este si acum! M-a surprins insa placut echipa de top management pe care o conduce direct. A fost implicata peste asteptarile mele in programul de leadership desfasurat impreuna si si-a folosit din plin suisurile si coborasurile de-a lungul anilor ca sa isi ia lectii pentru viitor. Descoperiti in interviul care urmeaza, cateva din solutiile pe care Mircea le-a gasit utile pentru a-si mentine echipa manageriala dedicata intr-un domeniu de activitate extrem de incercat!

Read More

Capacitatea conversationala ne determina capacitatea de influenta

Capacitatea conversationala este o competenta esentiala a muncii in echipa, atunci cand e nevoie de viteza mare de lucru, cu atat mai mult in cadrul proiectelor si a echipelor agile. Care sunt costurile pe care ni le aduce capacitatea conversationala scazuta? Ca sa ne bucuram cu adevarat de reusite personale si profesionale avem nevoie de anumite convingeri, de capacitatea de a purta dialog si de a interactiona intr-un anumit fel.

Read More

Poveste de succes Hella Romania – Academie Interna de Leadership

 HELLA Romania, producator de talie internationala in domeniul automotive, ne-a solicitat in 2017 sa lucram impreuna la design-ul si implementarea unei Academii Interne de Leadership care sa sustina dezvoltarea managerilor, cu focus pentru managerii care au pana in 3 ani in roluri de leadership. Acest program, dezvoltat sub denumirea de Basic Leadership Program, a tintit sa asigure o serie de standarde globale (alinierea la abordarea grupului HELLA a fost esentiala) si in acelasi timp sa ofere o experienta de invatare relevanta pentru participanti, avand in vedere specificul local. In 2021 programul a continuat in mediul virtual urmarind aceeasi structura ca editiile din sala de clasa, dar in sesiuni de lucru de cate 2 ore. 

Read More

The Leadership Challenge: Studiu Gallup – Romania pe locul 1 in Europa de Est in 2020

 The Leadership Challenge: Studiu Gallup – Romania pe locul 1 in Europa de Est in 2020, cu cel mai mare procent de salariati cu adevarat dedicati la locul de munca

30% din salariatii organizatiilor din Romania intervievati au afirmat in 2020 ca sunt cu adevarat dedicati si angajati la locul de munca pe care il au – cel mai mare scor din Europa de Est (regiune care a avut in 2020 o medie de 23%). Facut recent public in 2021, studiul Gallup arata ca in 2020, la nivel global, doar 20% din salariati s-au declarat cu adevarat dedicati la locul de munca. In 2019 acest procent a fost de 22%, iar in 2018 de 19%. Tot in 2020, in regiunea US si Canada, procentul angajatilor cu adevarat dedicati a fost de 34% (fata de 32% in 2019), iar in Europa de Vest de 11% (fata de 10% in 2019).

Read More

Team Leadership – Atitudinea fata de esec face diferenta

Simona Lapusan este Founding Partner & COO Zitec, companie antreprenorială romanească, model pentru multe altele din toate domeniile. A primit nenumarăte recunoașteri pentru rezultatele de business și pentru cultura organizatională pe care oamenii au construit-o și o cultivă constant. Simona încurajează transparența și cooperarea prin tot ceea ce face, e foarte preocupată să ofere cel mai bun cadru de lucru prin care echipele să se bucure de potențialul pe care îl au. 

Read More

Managementul echipei se face prin conversatii constructive

Managementul echipei ca intreg se face bine cand fiecare membru al echipei stie sa cultive si sa sustina procese colaborative. Astfel, pentru a reusi sa fie un bun team-player si sa contribuie la un climat de siguranta psihologica in grup, fiecare membru al echipei trebuie sa-si dezvolte abilitatile pentru a utiliza in viata de zi de zi a echipei conversatii constructive. Care sunt acestea? 

Read More

Team-charter-ul este fundatia oricarei echipe, asa cum Constitutia este cel mai important act al unei natiuni

Managementul echipei ca intreg solicita actiuni si conversatii diferite decat managementul oamenilor prin interactiuni “unu-la-unu”. Managerii care isi conduc bine oamenii pot esua cu usurinta in managementul echipei daca nu stiu sa faca bine ce au de facut ca echipa sa evolueze. Contractul echipei (team-charter) este unul din cele mai importante componente ale vietii echipei cu care managerii trebuie sa invete sa lucreze pentru a castiga sustinerea si implicarea echipei lor.

Read More

Managementul echipei – ce a descoperit Google?

  Managementul echipei si construirea unei echipe bune nu se intampla de la sine. Calitatea oamenilor, disponibilitatea si abilitatile lor individuale de colaborare sunt conditii necesare, dar nu suficiente pentru ca o echipa sa functioneze bine, sa fie productiva in luarea deciziilor si implicata in executia lor, iar moralul oamenilor sa fie la cote sanatoase. Care sunt factorii care influenteaza performanta unei echipe, asa cum i-a descoperit Google intr-o ampla cercetare?

Read More

Leading for Recovery – Onestitatea si flexibilitatea sudeaza echipa

 

Constantin Balan este Director adjunct Training, Directia Resurse Umane Alpha Bank Romania. Ne cunoastem de multi ani si intalnirile pe care le avem impreuna sunt mereu foarte placute. Cu o energie care inspira incredere, fire optimista si intreprinzatoare, Costi este profilul de partener pe care simti ca te poti baza, pe care il simti langa tine intr-o cursa lunga. L-am invitat sa ne impartaseasca aici cateva din experientele personale din care se inspira si lectiile care il ajuta in aceasta perioada.

Read More

Leading for Recovery – Valorile comune sunt o forta reala pentru crestere si aduc satisfactii echipei

Andreea Petrisor este Managing Director foodpanda Romania. Fie ca vrea sa recunoasca sau nu, energia ei este un motor al cresterii organizatiei din ultima perioada, iar prin natura ei optimista a castigat sustinerea celor pe care ii conduce. “Work hard, play hard” sunt cuvintele cu care as caracteriza-o pe Andreea, iar preocuparea pentru munca in echipa isi are radacini in felul in care s-a format ca profesionist. Am invitat-o sa ne povesteasca mai multe despre filozofia ei de leadership si lectiile care o ajuta sa-si conduca echipa intr-un context cu atat de multa incertitudine.

Read More

Cum sa schimbi institutiile publice. Un ghid pe care ar trebui sa il aplice orice „sef” care vrea sa fie „lider”

*Un articol semnat de Viorel Panaite pentru Republica

Institutiile noastre publice pot fi mai credibile, mai vii, mai moderne si mai relevante pentru societatea noastra atunci cand sunt conduse cu un leadership mai bun. Este un lucru firesc, dovedit in intreaga lume prin nenumarate cercetari (cateva dintre ele pot fi studiate aici).

Read More

Leading for Recovery – Port si astazi amprenta educatiei de acasa

Andrei Sulyok este Country Manager Lindab Romania & Ungaria. Ne-am cunoscut la finalul anilor ’90 cand Lindab devenea unul din primii nostri clienti. Imi aduc aminte si acum acea intalnire: Andrei a fost pozitiv, deschis, dar simteam ca evalueaza in liniste detalii ale propunerilor mele de care eu nu imi dadeam seama, ceea ce ma intriga foarte mult. De-a lungul timpului Andrei a construit o echipa si o organizatie in jurul valorilor care il caracterizeaza. L-am invitat sa ne impartaseasca aici cateva din lucrurile care ii definesc filozofia de leadership. 

Read More

Leading for Recovery – Oamenii simt nevoia sa fie vazuti, auziti si ascultati mai mult ca oricand

Ana Krasovschi a fost printre primii oameni din echipa Carrefour Romania, la inceputul anului 2000 cand a intrat intr-o lume la a carei constructie a contribuit pe deplin. Douazeci de ani in rol executiv la unul din cei mai mari retaileri din Romania iti ofera sansa sa explorezi si sa inveti multe, sa traversezi furtuni si sa iti lasi o amprenta puternica in istoria organizatiei. Ce lectii de leadership ii sunt de folos in lumea care ni se arata acum? Iata in acest interviu cateva dintre ele.

Read More

Fast Track Leadership Program: Editia de primavara 2021

In acest Fast Track Leadership Program va oferim posibilitatea sa alegeti pentru voi sau pentru alti manageri din organizatia voastra secventa cea mai potrivita, alegand componentele programului pe care vi le doriti. Pentru inscriere si informatii suplimentare despre editia de primavara folositi va rugam pagina de contact sau contactati-l pe unul din consultantii nostri care coordoneaza proiectele cu organizatia in care lucrati acum. 

Read More

Leading for Recovery – Increderea si sustinerea reciproca vor conta inca si mai mult

Raluca Modoran este acum Senior Leadership & People Advisor la Stein & Partner. Am inceput sa lucram impreuna acum mai bine de 5 ani cu ocazia proiectelor pe care le construiam pentru Vodafone Shared Services unde Raluca era Global Talent & Development Manager. Mereu activa, cu idei si cu initiativa, cauta sa conecteze programele noastre cu prioritatile strategice ale companiei. Ii sunt clare temele principale ale unei organizatii si de aceea am invitat-o sa realizam interviul urmator.

Read More

Eforturile echipei noastre recunoscute international

Felicitari intregii noastre echipe pentru aceasta recunoastere primita ieri la Blanchard Global Partners Virtual Summit si pentru felul in care am lucrat sa trecem cu bine impreuna prin anul trecut! In 2020 impactul pozitiv al eforturilor noastre s-a vazut nu doar de la clientii pe care i-am sprijinit, ci si de la partenerii internationali pe care suntem onorati sa-i reprezentam local! Human Invest este Global Partner in Romania al The Ken Blanchard Companies din 2004.
Read More

Leading for Recovery – Exercitiu continuu de autonomie

Sergiu Mititelu este Country Manager Premium Porc Romania. Asa cum il cunosc eu pe Sergiu, cauta si atrage mereu “misiuni” intra-prenoriale. A facut-o in rolul anterior de CEO, o face si acum. Prin natura si prin filozofia sa de leadership stie ca spiritul de initiativa pune lumea in miscare. Investeste cu adevarat timp, energie si resurse financiare pentru a cultiva autonomia, proactivitatea si gandirea antreprenoriala la toate nivelurile organizatiei pe care o conduce acum, iar rezultatele companiei sunt pe masura! Mi-a placut sa realizam impreuna interviul care urmeaza.

Read More

Leading for Recovery – Managerul devine un facilitator

Francois Coste este CEO Groupama Romania. Ne-am cunoscut in 2012 la inceputul mandatul sau in Romania, intr-o perioada de tranzitie a organizatiei locale. Valorile si stilul lui de leadership au fost esentiale pentru momentul in care se afla atunci compania. A tinut sa fie prezent la debutul fiecarei noi grupe intr-un program de leadership pe care il derulam impreuna. Cu o voce calda si calma, a vorbit despre valorile lui personale, despre importanta autenticitatii si despre asteptarile pe care le are de la managerii sai. L-am invitat acum sa raspunda la cateva intrebari, iar raspunsurile – iata-le mai jos.

Read More

Cum vom fi mai buni in 2021 fata de 2020? Tendintele si oportunitatile la care ne uitam in acest an

Cred ca Human Invest este acum pe un drum bun. Cel mai mult ma bucura faptul ca avem sentimentul de evolutie profesionala si ca ne maturizam ca indivizi de la un an la altul. In plus, avem sansa sa fim conectati la trendurile globale si astfel adoptam lucrurile care sunt relevante pentru clientii nostri locali. O parte din lumea din jurul nostru se schimba rapid, asa cum observam cu totii. La fel, domeniile in care lucram si felul in care ne exprimam profesional. Industria de consultanta in dezvoltare organizationala si de educatie in leadership nu face exceptie. Gasiti astfel mai jos la ce tendinte din 2021 si la oportunitati ne uitam in acest an.

Read More

Esti cat de matur pretinzi ca esti?

 

Sunt acum cu cativa ani peste varsta de 45 si unii ar spune ca generatia din care fac parte ar trebui sa fie la varsta maturitatii. Asa este oare? Maturitatea tine de varsta? Multi ar spune ca da. Este o perspectiva legitima. Dintr-o alta perspectiva, un om ajuns la maturitate poate inseamna ceva putin mai mult decat implinirea unui anumit numar de ani.

Read More

Human Invest in 2020 si ce pregatim pentru 2021

Pentru Human Invest anul 2020 a fost peste asteptarile mele, iar eforturile noastre pe masura! Relatiile de incredere construite cu clientii de-a lungul timpului, profesionalismul si maturitatea colegilor, mobilizarea pe care a avut-o intreaga echipa, mijloacele digitale de lucru la cele mai inalte standarde internationale ne-au ajutat fara nicio urma de indoiala sa avem multe surprize placute in acest an.

Read More
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.