Leading for Recovery – Trebuie sa tinem cont de nevoile fundamentale ale oamenilor

Andreea Pipernea este Chief Executive Officer NN Private Pension Fund (NN Pensii). Cand am ascultat filozofia personala de leadership a Andreei intr-un moment in care am fost amandoi prezenti am auzit ce conteaza pentru ea: transparenta, ambitie, umanism, pragmatism, viziune indrazneata. Cu aceste lucruri in minte, am rugat-o sa ne impartaseasca cum trece ea prin printr-un an care ne pune pe toti la incercare.

Read More

Leading for Recovery – Managerii din prima linie stiu cel mai bine cum sa gestioneze situatiile

Ovidiu Tunaru este Business Executive Officer Nestlé Professional – Romania, Bulgaria and Adriatic Region si lucreaza de peste 15 ani in Nestlé. Asa cum il cunosc eu, vad in el profilul executivului foarte activ, care trece cu usurinta de la conversatii pragmatice si creative necesare construirii strategiilor potrivite, la unele firesti, umaniste, care il ajuta sa castige sustinere in implementarea acestora.  Organizatia pe o conduce s-a asezat in sprijinul angajatilor si al partenerilor de business inca de la inceputul crizei sanitare. L-am invitat sa ne spuna mai multe despre cum isi conduce echipa in aceasta perioada.

Read More

Leading for Recovery – Indraznesc acum mai mult sa dau liber creativitatii oamenilor

Andreea Voinea este Director Executiv BCR si conduce Directia de Resurse Umane a bancii din septembrie 2007. Au fost momente in care am lucrat cot la cot cu Andreea si am fost surprins de capacitatea ei de a analiza pe un spectru foarte larg de dimensiuni, de viteza cu care lega puncte din scenarii diferite si cu care urmarea implicatii posibile. Pentru ca eram curios sa aflu cum conduce si cum isi sustine organizatia in aceasta perioada, am realizat impreuna interviul care urmeaza.

Read More

Leading for Recovery – E o perioada in care firmele testeaza orice optiune posibila

Bogdan Badea este de aproape 3 ani CEO eJobs Romania si ne cunoastem de peste 10 ani. Intuitia personala si pozitia pe care o are acum ii dau ocazia sa vada tendinte si trenduri din piata muncii care ar fi de interes pentru multi dintre noi. Piata muncii este acum intr-o dinamica continua, cu multe paradoxuri si l-am invitat pe Bogdan sa ne impartaseasca cateva din observatiile lui.

Read More

Leading for Recovery – Strategia noastra este sa ne punem in valoare punctele forte cat mai bine

Pe Lucia Costea, Co-Fondator si Managing Director Secom, am cunoscut-o personal cu cativa ani in urma cand am inceput sa lucram cu organizatia pe care a construit-o impreuna cu Andrei Costea. Optimista, informala si mereu in actiune, Lucia vede mereu in jur oportunitati de crestere si noi posibilitati. Asa cum Secom a trecut peste criza financiara din 2009, se bazeaza pe echipa ei sa treaca si peste cea aparuta in acest an. Ne-a impartasit aici cateva cuvinte despre cum fac deja acest lucru. 

Read More

Leading for Recovery – Adaptare rapida, continua si mediu in care oamenii se simt motivati

Adriana Gontariu, acum HR Director FAIST Mekatronic, face parte din generatia de pionieri care a conturat inca din anii ’90 misiunea si rolul unui profesionst in HR. Formarea ei de baza in stiinte exacte ii ofera structura, rigurozitate si coerenta ori de cate ori isi propune o initiativa de dezvoltare organizationala. Am invitat-o sa ne impartaseasca felul in care ea se uita la aceasta perioada tulbure si pe ce isi bazeaza pasii pe care ii face.

Read More

Leading for Recovery – Managerii sunt foarte aproape de echipele lor si conduc cu transparenta

Grigoriada Stroe este de aproape 10 ani HR & Operations Director pentru Ubisoft Romania, Serbia si Ucraina. Ne-am cunoscut in anii 2000 cand si ea lucra in consultanta, iar parteneriatul nostru actual cu Ubisoft se intinde pe durata multor ani. Natura ei directa si practica o ajuta sa intuiasca bine prioritatile unei organizatii, iar capacitatea de a lua decizii rapide o sustine sa dea viteza initiativelor in care se implica. In acest interviu ne povesteste cum s-a adaptat la noul context organizatia in care lucreaza.

Read More

Leading for Recovery – Romania are un potential fantastic

Fady Chreih este CEO al Retelei de sanatate REGINA MARIA de peste 7 ani de zile, companie care ne este unul din partenerii apropiati si de lunga durata. Inovativ, pragmatic si antreprenorial Fady are la baza convingeri umaniste si asta il ajuta sa dezvolte o organizatie preocupata sa faca performanta medicala investind mult in dezvoltarea profesionala a personalului. L-am invitat sa ne impartaseasca aici cum trece prin aceasta furtuna organizatia sa, aflata in prima linie a luptei cu pandemia.

Read More

Leading for Recovery – Oamenii isi doresc mai mult timp pentru viata personala

Gabriela Zancu este de aproape 10 ani in Autoliv Romania, de cativa ani cu rolul L&D Manager. Indiferent de organizatia in care lucreaza si peste tot pe unde am dezvoltat impreuna cu ea programe de leadership, este o adevarata ambasadoare a unor procese coerente de sustinere a organizatiei. Asta o face sa ne fie unul din partenerii nostri foarte valorosi. Am invitat-o sa ne impartaseasca cateva din lucrurile care se intampla in organizatia ei in aceste vremuri atat de agitate.

Read More

Conversational Capacity® – Abordarea potrivita pentru ca echipele sa lucreze bine chiar si in perioade dificile

De indata ce am aflat de noul program de training Conversational Capacity® care urma sa fie lansat la nivel global de la Ken Blanchard Companies, am fost curioasa sa citesc cartea lui Craig Weber – “Conversational Capacity – The secret to building successful teams that perform when the pressure is on”, cartea scrisa de acelasi autor pentru a insoti programul de training. 

Read More
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.