The Leadership Challenge

Senior managementul organizatiei este responsabil de directia, vitalitatea si da tonul in companie. In plus, este responsabil de viziune, aliniere si executia strategiei. Pandemia a pus o presiune mare si pe acest nivel managerial. Senior managerii simt acum nevoia de a se incarca cu energie proaspata si de a-si face iarasi o prioritate din dezvoltarea lor ca lideri pentru a-si conduce inca si mai bine echipele si organizatia in perioada care urmeaza. Programul The Leadership Challenge (TLC) impreuna cu instrumentul de feedback-360 Leadership Practices Inventory (LPI) sunt printre cele mai respectate solutii de leadership development din intreaga lume. Acesta le ofera perspective revigorante, ii sprijina sa construiasca o cultura de leadership si sa creasca noi generatii de lideri in organizatie!

 

Cu peste 5.000.000 de utilizatori ai LPI in peste 100 de tari (inclusiv Romania din 2006) si cu peste 800 de studii independente care il valideaza, The Leadership Challenge (TLC) ii sprijina pe senior managers sa conduca prin valori si sa construiasca o viziune care sa inspire, sa incurajeze inovatia si imbunatatirea continua, sa faciliteze colaborarea si sa cultive angajamentul oamenilor pe care ii conduc, sa recunoasca contributiile individuale si sa celebreze reusitele comune.

Scopul programului The Leadership Challenge

The Leadership Challenge (TLC) ofera senior managerilor un spatiu de explorare si de lucru in format de group-coaching astfel incat acestia sa lucreze colaborativ pentru a obtine progresele de business pe care le urmaresc colectiv si individual. Ei vor invata sa lucreze mai bine impreuna, isi vor cunoaste punctele forte din cele 5 Practici Cheie de Leadership si vor gasi modalitati si actiuni prin care sa le intareasca: Model The Way, Inspire A Shared Vision, Challenge The Process, Enable Others To Act, Encourage The Heart. 

 • Liderii trebuie sa-si construiasca propria filozofie de leadership, standardele si valorile pe care doresc sa le cultive in organizatie. Valorile pe care vor sa le vada in timpul sedintelor de echipa, in colaborarea dintre oameni, in felul in care oamenii performeaza, in proiectele pe care le conduc, in relatiile de lucru sau in deciziile pe care le iau.
 • Liderii trebuie sa-si clarifice convingerile si valorile care conteaza pentru ei, cele care sunt coerente cu organizatia din care fac parte si sa gaseasca mijloace prin care acestea sa fie adoptate de cei din jur. 

 • Liderii isi folosesc imaginatia pentru a crea noi posibilitati si o viziune asupra viitorului care sa-i inspire pe oamenii pe care ii conduc. Ei stiu sa construiasca un scop comun care sa aiba sustinere si sa determine disponibiltate de efort sustinut, responsabilitate, angajament si focus.
 • Ei vorbesc cu onestitate si convingere despre semnificatia si sensul muncii, despre tendintele si trendurile care influenteaza munca oamenilor. Liderii stiu sa-i incite pe ceilalti sa povesteasca despre felul in care acestia vad viitorul si le asculta aspiratiile pentru viitor.

 • Liderii cauta activ oportunitati provocatoare pentru a-si imbunatati si testa propriile abilitati mai intai. Stiu ca mentinerea status-quo-ului ii va impinge si pei ei in mediocritate. De aceea, ei iau initiativa sa anticipeze si sa raspunda schimbarilor, experimenteaza si isi asuma riscuri, cauta mereu mici progrese si invata din experientele lor anterioare.
 • Oamenii dau ce e mai bun din ei cand vad ca munca lor ar putea schimba lucrurile in bine. Liderii ii incurajeaza si ii indruma pe altii sa-si depaseasca convingerile limitative, sa incerce modalitati noi si inovative de a contribui la realizarile pe care le doresc.

 • Liderii stiu ca nimeni nu reuseste de unul singur si iau initiativa sa solicite si sa ofere ajutor echipelor lor. E nevoie de colaborare autentica si parteneriat pentru a face lucrurile sa progreseze. Ei construiesc constant incredere, coeziune si spirit de echipa. Liderii sunt constienti de valoarea proceselor de co-creare in stabilirea obiectivelor, dar si in gasirea modalitatilor de a le atinge. 
 • Cultivarea autonomiei individuale in echipe este o prioritate majora pentru lideri. Ei se preocupa activ de dezvoltarea competentelor celor cu care lucreaza stiind ca asta ii va face mai creativi si le va creste forta cu care progreseaza.

 • Implicarea oamenilor, disponibilitatea lor de a face efort sustinut sub presiune, rezultatele peste asteptari nu vin de la sine. Liderii stiu ca pentru asta trebuie sa arate recunoastere si apreciere onesta ori de cate ori aceste lucruri apar in jurul lor. Ei se implica personal si creativ ori de cate ori este nevoie.
 • Liderii stiu sa povesteasca despre reusitele altora astfel incat acestea sa fie sursa de inspiratie si energie proaspata pentru echipele lor. Astfel, ei pun lumina nu doar pe rezultate, ci si pe valorile comune prin care aceste rezultate sunt obtinute,   

Cui se adreseaza programul:

 • Senior managerilor care cauta sa creasca calitatea si impactul leadership-ului lor in organizatie, care doresc sa contribuie mai bine la construirea unei culturi de leadership in compania lor;
 • Echipelor de senior management in care oamenii urmaresc sa se sprijine reciproc si sa lucreze colectiv pentru a progresa spre ambitiile de business pe care si le-au conturat;
 • Managerilor cheie din organizatie, project managerilor, celor care conduc proiecte de schimbare si transformare, si care doresc sa-si fructifice mai bine in rolul lor de leadership calitatile si punctele forte personale.

 

Chris Nel, The Leadership Challenge Master Facilitator

Chris is the coach of the Romanian facilitators team for this program. After serving as an officer with the Royal Marine Commandos in Northern Ireland, Hong Kong, Cyprus, Norway, Belize, Brunei and more recently in the first Gulf conflict, Chris brought his leadership experience into civilian life. He worked with the senior executive teams of FTSE/Fortune500 organisations to initiate and facilitate strategic change.

“Leading soldiers, especially in an operational environment, has taught me that leadership is a service we provide, not a status that we are awarded. Providing the service of leadership to my family, to my clients and peers is one of the most rewarding aspects of my life”

 

Sesiuni si momente cheie ale programului:

 • Pre-work: LPI 360 si “My Personal Best” – cele mai bune momente de leadership;
 • Explorarea celor 5 Practici Cheie de Leadership: puncte forte, zone de imbunatatire, beneficii pentru punerea in practica, planificarea unor actiuni de leadership care sa sustina obiectivele de business;
 • Revizitarea sau conturarea valorilor personale, alinierea cu valorile organizatiei. Planificarea unor actiuni de cultivare a valorilor organizationale in echipele fiecarui participant;
 • Revitalizarea viziunii comune si gasirea unor ocazii pentru a o folosi in scopul cresterii angajamentului echipei;
 • Identificarea unor arii de imbunatatire si inovatie in proiectele din organizatie si in viata de zi cu zi a echipei;
 • Reglarea si adaptarea stilului de leadership pentru a incuraja autonomia si responsabilitatea individuala;
 • Actiuni pentru cresterea frecventei aprecierii si recunoasterii valorilor comune, a eforturilor si a reusitelor.


Formatul programului:

 • Design personalizat in functie de provocarile specifice pe care doreste sa le adreseze clientul;
 • Workshop cu facilitare virtuala (14 ore) sau F2F (2 zile).

Asistenta in implementare:

CONTACTEAZA-NE!

 

Marius Tanase

Director Executiv (2010 - 2018) / Farmexpert

“Compania noastra a desfasurat in parteneriat cu Human Invest incepand din septembrie 2010 si pana in aprilie 2013, un amplu program de dezvoltare a competentelor manageriale, in mai multe etape coerente adresate aceluiasi public tinta, care a cuprins peste 150 de manageri, atat din Bucuresti, cat si din intreaga tara. Programul a urmarit introducerea unui limbaj comun managerial in intreaga companie – limbajul si metoda originala The SLII Experience™ (SLII®), licenta detinuta exclusiv de Human Invest in Romania. Prin acest program, participantii au dezvoltat competente precum: managementul relatiilor interumane, coaching si facilitarea rezolvarii problemelor, conducerea echipei. Recomandam compania Human Invest ca un partener capabil sa construiasca un proces coerent de invatare, folosind cu profesionalism o diversitate de metode si mijloace de instruire care si-au dovedit eficacitatea si impactul in compania noastra." - Aprilie 2015 (Parteneriatul cu Alliance Healthcare, grupul multinational care a cumparat compania Farmexpert, continua si in prezent, in 2021).

Crina Oniscu

Career & Development Manager (2011 - 2016) / Ubisoft Romania

“Colaborarea dintre Human Invest si Ubisoft, inceputa in anul 2011 continua si in prezent prin facilitarea de servicii de training si dezvoltare manageriala. In urma parteneriatului pe care l-am dezvoltat, peste 200 de angajati au trecut prin sesiuni de training livrate de Human Invest, pe subiecte precum: The SLII Experience™ (SLII®), comunicare, managementul timpului, abilitati de feedback, managementul conflictului sau coaching. De asemenea, trainerii au reusit sa stabileasca o buna comunicare cu participantii, prin folosirea eficienta a metodelor de invatare si livrare, adaptate necesitatilor noastre. Ca urmare a feedback-ului pozitiv transmis de catre participanti, numarul sesiunilor a crescut, iar interesul aratat de traineri in adaptarea la nevoile angajatilor Ubisoft ne face sa recomandam in continuare programele de training ale partenerului nostru, Human Invest. In toata aceasta perioada, compania Human Invest a indeplinit cu dedicatie si profesionalism obiectivele, de aceea o recomandam ca un partener serios, flexibil si de incredere pentru proiectele de viitor!” - Martie 2013 (Parteneriatul cu Ubisoft continua si in prezent, in 2021)

Ionela Moldovan

Training and Development Manager (2011 - prezent) / Orange Romania

"Orange Romania colaboreaza cu Human Invest din anul 2008 in vederea dezvoltarii de competente manageriale si de leadership. lnterventiile de invatare au avut un succes dovedit, acesta din urma nefiind bazat exclusiv pe reactia initiala participantilor, ci si pe impactul in performanta organizatiei, respectiv masura in care cunostintele devin competente care sustin obiective de business. Pentru Orange Romania, Human Invest este mai mult decat un furnizor de training, este un partener dispus sa contribuie cu valoare adaugata inainte, in timpul si dupa interventia de invatare.” - Iunie 2015 (Parteneriatul cu Orange continua si in prezent, in 2021)

Violeta Cartis

Training Manager (2006 - prezent) / Celestica Romania

“In parteneriat cu Human Invest, Celestica Romania inceput in 2010 un program de dezvoltare a competentelor manageriale adresat managerilor, team leaderilor si specialistilor cu potential de dezvoltare. Recomandam compania Human Invest, deoarece ne este si in prezent un partener de incredere pentru construirea si dezvoltarea de programe de formare profesionala si organizationala." - Mai 2015 (Parteneriatul cu Celestica Romania continua si in prezent, in 2021)

Cristina Ghioca

Coordinator Leadership Development (2011 - 2018) / Vodafone Romania

“Vodafone Romania a desfasurat in parteneriat cu Human Invest in perioada 2012-2014 un amplu program de dezvoltare a competentelor manageriale care a cuprins peste 1.100 de participanti: manageri, team leaderi si specialist cu potential de dezvoltare. In prezent noi investigam noi oportunitati de colaborare cu Human Invest, explorand portofoliul existent, cat si capitalizand pe cunostintele trainerilor implicati pentru a dezvolta interventii noi, inovative.” - Mai 2015 (Parteneriatul cu Vodafone Romania continua si in prezent, in 2021)

Ariana Maria Laza

Learning & Development Manager / Groupama Romania Asigurari

“Colaborarea noastra cu Human Invest a inceput in 2010, in scopul sprijinirii dezvoltarii competentelor manageriale si de leadership ale angajatilor nostri. Programele implementate au cuprins teme precum The SLII Experience™ (SLII®), Comunicare si influentare, Cum sa oferi feedback, Conversatii provocatoare, Team Leadership. Avand in vedere colaborarea noastra il recomand cu caldura pe Viorel si pe Human Invest pentru alte proiecte de pregatire si dezvoltare organizationala similare.” - Iunie 2015

Maria-Luiza Banyai

Training & Development Manager (2011 - 2018) / Enel Romania

“Enel Romania a dezvoltat un parteneriat cu Human Invest si Centrul de Dezvoltare Manageriala in perioada 2012-2015 in vederea dezvoltarii de competente profesionale. In acest sens au fost implementate urmatoarele cursuri: “Managementul comunicarii”, “Comunicarea eficienta”, “Luarea eficienta a deciziilor”, “Orientarea spre client”, “Luarea deciziilor si gestionarea riscurilor”, “Dezvoltarea echipei”, “Tehnici esentiale de vanzari”, “Managementul schimbarii”, “Construirea relatiilor si gestionarea conflictelor”, “Orientarea catre solutii”. Participantii au apreciat in general caracterul practic si interactiv al cursurilor, exemplele oferite de traineri, atmosfera deschisa, interactiva, propice unui proces de invatare eficient, abordarea matura si adaptata nevoilor Enel Romania." - Mai 2015 (Parteneriatul cu Enel continua si in prezent, in 2021)

Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.