The Leadership Challenge

Senior managementul organizatiei este responsabil de directia, vitalitatea si da tonul in companie. In plus, este responsabil de viziune, aliniere si executia strategiei. Pandemia a pus o presiune mare si pe acest nivel managerial. Senior managerii simt acum nevoia de a se incarca cu energie proaspata si de a-si face iarasi o prioritate din dezvoltarea lor ca lideri pentru a-si conduce inca si mai bine echipele si organizatia in perioada care urmeaza. Programul The Leadership Challenge (TLC) impreuna cu instrumentul de feedback-360 Leadership Practices Inventory (LPI) sunt printre cele mai respectate solutii de leadership development din intreaga lume. Acesta le ofera perspective revigorante, ii sprijina sa construiasca o cultura de leadership si sa creasca noi generatii de lideri in organizatie!

 

Cu peste 5.000.000 de utilizatori ai LPI in peste 100 de tari (inclusiv Romania din 2006) si cu peste 800 de studii independente care il valideaza, The Leadership Challenge (TLC) ii sprijina pe senior managers sa conduca prin valori si sa construiasca o viziune care sa inspire, sa incurajeze inovatia si imbunatatirea continua, sa faciliteze colaborarea si sa cultive angajamentul oamenilor pe care ii conduc, sa recunoasca contributiile individuale si sa celebreze reusitele comune.

Scopul programului The Leadership Challenge

The Leadership Challenge (TLC) ofera senior managerilor un spatiu de explorare si de lucru in format de group-coaching astfel incat acestia sa lucreze colaborativ pentru a obtine progresele de business pe care le urmaresc colectiv si individual. Ei vor invata sa lucreze mai bine impreuna, isi vor cunoaste punctele forte din cele 5 Practici Cheie de Leadership si vor gasi modalitati si actiuni prin care sa le intareasca: Model The Way, Inspire A Shared Vision, Challenge The Process, Enable Others To Act, Encourage The Heart. 

 • Liderii trebuie sa-si construiasca propria filozofie de leadership, standardele si valorile pe care doresc sa le cultive in organizatie. Valorile pe care vor sa le vada in timpul sedintelor de echipa, in colaborarea dintre oameni, in felul in care oamenii performeaza, in proiectele pe care le conduc, in relatiile de lucru sau in deciziile pe care le iau.
 • Liderii trebuie sa-si clarifice convingerile si valorile care conteaza pentru ei, cele care sunt coerente cu organizatia din care fac parte si sa gaseasca mijloace prin care acestea sa fie adoptate de cei din jur. 

 • Liderii isi folosesc imaginatia pentru a crea noi posibilitati si o viziune asupra viitorului care sa-i inspire pe oamenii pe care ii conduc. Ei stiu sa construiasca un scop comun care sa aiba sustinere si sa determine disponibiltate de efort sustinut, responsabilitate, angajament si focus.
 • Ei vorbesc cu onestitate si convingere despre semnificatia si sensul muncii, despre tendintele si trendurile care influenteaza munca oamenilor. Liderii stiu sa-i incite pe ceilalti sa povesteasca despre felul in care acestia vad viitorul si le asculta aspiratiile pentru viitor.

 • Liderii cauta activ oportunitati provocatoare pentru a-si imbunatati si testa propriile abilitati mai intai. Stiu ca mentinerea status-quo-ului ii va impinge si pei ei in mediocritate. De aceea, ei iau initiativa sa anticipeze si sa raspunda schimbarilor, experimenteaza si isi asuma riscuri, cauta mereu mici progrese si invata din experientele lor anterioare.
 • Oamenii dau ce e mai bun din ei cand vad ca munca lor ar putea schimba lucrurile in bine. Liderii ii incurajeaza si ii indruma pe altii sa-si depaseasca convingerile limitative, sa incerce modalitati noi si inovative de a contribui la realizarile pe care le doresc.

 • Liderii stiu ca nimeni nu reuseste de unul singur si iau initiativa sa solicite si sa ofere ajutor echipelor lor. E nevoie de colaborare autentica si parteneriat pentru a face lucrurile sa progreseze. Ei construiesc constant incredere, coeziune si spirit de echipa. Liderii sunt constienti de valoarea proceselor de co-creare in stabilirea obiectivelor, dar si in gasirea modalitatilor de a le atinge. 
 • Cultivarea autonomiei individuale in echipe este o prioritate majora pentru lideri. Ei se preocupa activ de dezvoltarea competentelor celor cu care lucreaza stiind ca asta ii va face mai creativi si le va creste forta cu care progreseaza.

 • Implicarea oamenilor, disponibilitatea lor de a face efort sustinut sub presiune, rezultatele peste asteptari nu vin de la sine. Liderii stiu ca pentru asta trebuie sa arate recunoastere si apreciere onesta ori de cate ori aceste lucruri apar in jurul lor. Ei se implica personal si creativ ori de cate ori este nevoie.
 • Liderii stiu sa povesteasca despre reusitele altora astfel incat acestea sa fie sursa de inspiratie si energie proaspata pentru echipele lor. Astfel, ei pun lumina nu doar pe rezultate, ci si pe valorile comune prin care aceste rezultate sunt obtinute,   

Cui se adreseaza programul:

 • Senior managerilor care cauta sa creasca calitatea si impactul leadership-ului lor in organizatie, care doresc sa contribuie mai bine la construirea unei culturi de leadership in compania lor;
 • Echipelor de senior management in care oamenii urmaresc sa se sprijine reciproc si sa lucreze colectiv pentru a progresa spre ambitiile de business pe care si le-au conturat;
 • Managerilor cheie din organizatie, project managerilor, celor care conduc proiecte de schimbare si transformare, si care doresc sa-si fructifice mai bine in rolul lor de leadership calitatile si punctele forte personale.

 

Chris Nel, The Leadership Challenge Master Facilitator

Chris is the coach of the Romanian facilitators team for this program. After serving as an officer with the Royal Marine Commandos in Northern Ireland, Hong Kong, Cyprus, Norway, Belize, Brunei and more recently in the first Gulf conflict, Chris brought his leadership experience into civilian life. He worked with the senior executive teams of FTSE/Fortune500 organisations to initiate and facilitate strategic change.

“Leading soldiers, especially in an operational environment, has taught me that leadership is a service we provide, not a status that we are awarded. Providing the service of leadership to my family, to my clients and peers is one of the most rewarding aspects of my life”

 

Sesiuni si momente cheie ale programului:

 • Pre-work: LPI 360 si “My Personal Best” – cele mai bune momente de leadership;
 • Explorarea celor 5 Practici Cheie de Leadership: puncte forte, zone de imbunatatire, beneficii pentru punerea in practica, planificarea unor actiuni de leadership care sa sustina obiectivele de business;
 • Revizitarea sau conturarea valorilor personale, alinierea cu valorile organizatiei. Planificarea unor actiuni de cultivare a valorilor organizationale in echipele fiecarui participant;
 • Revitalizarea viziunii comune si gasirea unor ocazii pentru a o folosi in scopul cresterii angajamentului echipei;
 • Identificarea unor arii de imbunatatire si inovatie in proiectele din organizatie si in viata de zi cu zi a echipei;
 • Reglarea si adaptarea stilului de leadership pentru a incuraja autonomia si responsabilitatea individuala;
 • Actiuni pentru cresterea frecventei aprecierii si recunoasterii valorilor comune, a eforturilor si a reusitelor.


Formatul programului:

 • Design personalizat in functie de provocarile specifice pe care doreste sa le adreseze clientul;
 • Workshop cu facilitare virtuala (14 ore) sau F2F (2 zile).

Asistenta in implementare:

CONTACTEAZA-NE!

 

Ionela Moldovan

Training and Development Manager (2011 - prezent) / Orange Romania

"Orange Romania colaboreaza cu Human Invest din anul 2008 in vederea dezvoltarii de competente manageriale si de leadership. lnterventiile de invatare au avut un succes dovedit, acesta din urma nefiind bazat exclusiv pe reactia initiala participantilor, ci si pe impactul in performanta organizatiei, respectiv masura in care cunostintele devin competente care sustin obiective de business. Pentru Orange Romania, Human Invest este mai mult decat un furnizor de training, este un partener dispus sa contribuie cu valoare adaugata inainte, in timpul si dupa interventia de invatare.”

Violeta Cartis

Training Manager / Celestica Romania

“In parteneriat cu Human Invest, Celestica Romania inceput in 2010 un program de dezvoltare a competentelor manageriale adresat managerilor, team leaderilor si specialistilor cu potential de dezvoltare. Recomandam compania Human Invest, deoarece ne este si in prezent un partener de incredere pentru construirea si dezvoltarea de programe de formare profesionala si organizationala."

Radu Perianu

Comercial Director / Synevo Romania & SEE

“Relatia de parteneriat cu Human Invest este construita in timp si am apreciat tot timpul calitatea programelor oferite, cat si abordarea profesionista din timpul sesiunilor. Consideram ca SLII este un program de baza, practic si util in procesele manageriale unu-la-unu.”

Corina Petcu

HR Business Partner / NN

„Apreciem la Human Invest calitatea metodologiei propuse, intelegerea si adaptarea la contextul si nevoile colegilor din program, flexibilitatea, orientarea catre gasirea celor mai bune solutii.”

Viorica Pacurar

Director National de Vanzari / NN

„Pe tot parcursul initiativelor desfasurate impreuna, am apreciat foarte mult relatia de parteneriat si implicarea Human Invest pentru a intelege cat mai bine contextul in care ne gasim noi ca echipa, inainte de fiecare interactiune, asa incat sa plieze programul pe specificul si nevoile noastre.”

Georgiana Dragnea

Human Resources Specialist / WIRTEK

„Leadership Academy a reprezentat o ocazie buna pentru ca multi dintre colegii nostri sa aiba acces la informatii interesante, pe de o parte, iar pe de alta, sa isi consolideze comportamente sau sa isi traseze noi directii in stilul de leadership. Suportul echipei Human Invest, disponibilitatea lor si deschiderea de a adapta cursul pe nevoile noastre au fost foarte importante in aceasta calatorie de invatare.”

Alina Cimpean

Training Manager / Plexus Services Romania

„Human Invest a implementat aceste programe de leadership cu un nivel inalt de profesionalism, fiind mereu orientati catre calitate si impact in procesul de invatare. Cursurile au fost percepute ca fiind foarte utile si practice, participantii apreciind continutul si structura informatiilor. In cadrul acestui parteneriat noi am apreciat experienta trainerilor, calitatea programelor folosite, flexibilitatea si capacitatea de a raspunde nevoilor noastre, cat si buna organizare a sesiunilor.”