[Self Leadership] Madalina Filipoiu, Oracle: “Nu am obține rezultate de top fără un nivel ridicat de autonomie, împuternicire și libertate de decizie”

Intr-o lume in care schimbarea este singura constanta, succesul unei organizaţii depinde tot mai mult de comportamentul proactiv al contribuitorilor individuali, acei angajaţi care au rolul de a lua initiativa si de a implementa efectiv proiectele companiei. Atunci cand organizatiile aleg sa sustina cresterea competentelor de Self Leadership, beneficiile sunt evidente si pot avea un impact major pentru succesul acestora. Creste gradul de incredere intre angajati, este sustinut cu adevarat un parteneriat intre manager si echipa lui, creste gradul de angajament si asumare a responsabilitatii la toate nivelurile organizationale.

Ne-au confirmat acest lucru atat participantii la breakfast-ul pe tema Self Leadership din 21 martie, cat si Madalina Filipoiu (Senior Director Credit, Collection & Cash Application EMEA), care a fost guest speaker in cadrul evenimentului. Regasiti mai jos un scurt interviu cu Madalina pe tema Self Leadership.

De ce tema Self Leadership pentru organizația ta?

Reușitele personale și in business depind de self leadership. Capacitatea fiecărei persoane de a se cunoaște, a evolua, a fi conștientă de sine, de context și a se adapta fac o uriașă diferența in performanța sa ca parte a unei organizatii. Aceasta competentă este fundația pentru orice realizam impreuna ca echipa. Este o combinație de inteligenta emoțională, socială și putere de decizie, in viziunea mea.

Investiti in cresterea competentelor de Self Ledership de aproape 10 ani. Povesteste-ne pe scurt cum a evoluat tema aceasta pentru voi de-a lungul timpului.

Self ledership-up este cultura noastra organizaționala, face parte din misiunea noastră de a construi profesioniști și in același timp performanta in orice context de business ne aflam la un moment dat. Este componenta importantă in strategia noastră de recrutare, în retenție, în management-ul performantei și diferențiere. Rezultatele de top in materie de risc management și cash flow in EMEA au decurs din contribuția și inițiativele individuale. Am traversat multe schimbări in industrie și in contextul de risc economic și geopolitic care ne-au pus in poziția de a regândi ce și cum facem. Aportul individual de idei și perspective a devenit si mai important.

Cum ati incorporat tema Self Leadership si in alte procese din companie, in afara de training?

Nu am reuși obtinerea de rezultate de top fără un nivel ridicat de autonomie, împuternicire și libertate de decizie asociata cu asumarea responsabilității. Pentru noi este status quo in tot ceea ce facem și este o cale deschisă de comunicare in toate sensurile. Avem întotdeauna in agenda “ce se poate face mai bine” si, de-a lungul timpului, au venit foarte multe idei de la toți membrii din organizație care aduc o noua viziune.

Cum se uita Madalina, ca leader si om de business, la tema Self Leadership? Ce inseamna pentru tine acest lucru?

Pentru mine este opusul victimizării, care pare a fi un sport național pe alocuri. Este asumare și responsabilizare. As spune un element cheie in ceea ce reușim fiecare, putem fi victime ale istoriei, contextului sau călăuze ale destinului. Îmi face o deosebita plăcere sa lucrez alături de oameni care se cunosc, înțeleg contextul de business, se adaptează și devin relevanți in ce și cum facem și ceea ce realizam impreuna. Admir oamenii care nu se complac și trec la acțiune.


La 20 de ani de Human Invest, te invitam sa afli mai multe despre Self Leadership, Coaching si dezvoltare profesionala la o conferinta-eveniment alaturi de lideri vizionari din companii de top din România, keynote speakeri de la partenerii nostri internationali si consultanti locali din echipa noastra. Impreuna vom explora idei indraznete si perspective inovatoare cu privire la moduri de a conduce mai bine si de a conduce diferit oamenii intr-o organizatie. Inscrie-te acum pe https://humaninvest.ro/next.