[Self Leadership] Madalina Filipoiu, Oracle: “Nu am obține rezultate de top fără un nivel ridicat de autonomie, împuternicire și libertate de decizie”

Intr-o lume in care schimbarea este singura constanta, succesul unei organizaţii depinde tot mai mult de comportamentul proactiv al contribuitorilor individuali, acei angajaţi care au rolul de a lua initiativa si de a implementa efectiv proiectele companiei. Atunci cand organizatiile aleg sa sustina cresterea competentelor de Self Leadership, beneficiile sunt evidente si pot avea un impact major pentru succesul acestora. Creste gradul de incredere intre angajati, este sustinut cu adevarat un parteneriat intre manager si echipa lui, creste gradul de angajament si asumare a responsabilitatii la toate nivelurile organizationale.

Ne-au confirmat acest lucru atat participantii la breakfast-ul pe tema Self Leadership din 21 martie, cat si Madalina Filipoiu (Vice President Oracle EMEA, Credit, Collection & Cash Application and Global Tools Automation) care a fost guest speaker in cadrul evenimentului. Regasiti mai jos un scurt interviu cu Madalina pe tema Self Leadership.

De ce tema Self Leadership pentru organizația ta?

Reușitele personale si in business depind de self leadership. Capacitatea fiecarei persoane de a se cunoaște, a evolua, a fi conștientă de sine, de context și a se adapta fac o uriasa diferența in performanța sa ca parte a unei organizatii. Aceasta competenta este fundația pentru orice realizam impreuna ca echipa. Este o combinație de inteligenta emotionala, sociala și putere de decizie, in viziunea mea.

Investiti in cresterea competentelor de Self Leadership de aproape 10 ani. Povesteste-ne pe scurt cum a evoluat tema aceasta pentru voi de-a lungul timpului

Self ledership-up este cultura noastra organizaționala, face parte din misiunea noastra de a construi profesioniști și in același timp performanta in orice context de business ne aflam la un moment dat. Este componenta importanta in strategia noastră de recrutare, in retenție, in management-ul performantei și diferențiere. Rezultatele de top in materie de risc management și cash flow in EMEA au decurs din contribuția și initiativele individuale. Am traversat multe schimbari in industrie și in contextul de risc economic și geopolitic care ne-au pus in poziția de a regandi ce și cum facem. Aportul individual de idei și perspective a devenit si mai important.

Cum ati incorporat tema Self Leadership si in alte procese din companie, in afara de training?

Nu am reuși obtinerea de rezultate de top fara un nivel ridicat de autonomie, imputernicire și libertate de decizie asociata cu asumarea responsabilitatii. Pentru noi este status quo in tot ceea ce facem și este o cale deschisă de comunicare in toate sensurile. Avem întotdeauna in agenda “ce se poate face mai bine” si, de-a lungul timpului, au venit foarte multe idei de la toți membrii din organizație care aduc o noua viziune.

Cum se uita Madalina, ca leader si om de business, la tema Self Leadership? Ce inseamna pentru tine acest lucru?

Pentru mine este opusul victimizarii, care pare a fi un sport național pe alocuri. Este asumare și responsabilizare. As spune un element cheie in ceea ce reușim fiecare, putem fi victime ale istoriei, contextului sau calauze ale destinului. Imi face o deosebita placere sa lucrez alaturi de oameni care se cunosc, ințeleg contextul de business, se adapteaza și devin relevanți in ce și cum facem și ceea ce realizam impreuna. Admir oamenii care nu se complac și trec la acțiune.

Ionela Moldovan

Training and Development Manager (2011 - prezent) / Orange Romania

"Orange Romania colaboreaza cu Human Invest din anul 2008 in vederea dezvoltarii de competente manageriale si de leadership. lnterventiile de invatare au avut un succes dovedit, acesta din urma nefiind bazat exclusiv pe reactia initiala participantilor, ci si pe impactul in performanta organizatiei, respectiv masura in care cunostintele devin competente care sustin obiective de business. Pentru Orange Romania, Human Invest este mai mult decat un furnizor de training, este un partener dispus sa contribuie cu valoare adaugata inainte, in timpul si dupa interventia de invatare.”

Violeta Cartis

Training Manager / Celestica Romania

“In parteneriat cu Human Invest, Celestica Romania inceput in 2010 un program de dezvoltare a competentelor manageriale adresat managerilor, team leaderilor si specialistilor cu potential de dezvoltare. Recomandam compania Human Invest, deoarece ne este si in prezent un partener de incredere pentru construirea si dezvoltarea de programe de formare profesionala si organizationala."

Radu Perianu

Comercial Director / Synevo Romania & SEE

“Relatia de parteneriat cu Human Invest este construita in timp si am apreciat tot timpul calitatea programelor oferite, cat si abordarea profesionista din timpul sesiunilor. Consideram ca SLII este un program de baza, practic si util in procesele manageriale unu-la-unu.”

Corina Petcu

HR Business Partner / NN

„Apreciem la Human Invest calitatea metodologiei propuse, intelegerea si adaptarea la contextul si nevoile colegilor din program, flexibilitatea, orientarea catre gasirea celor mai bune solutii.”

Viorica Pacurar

Director National de Vanzari / NN

„Pe tot parcursul initiativelor desfasurate impreuna, am apreciat foarte mult relatia de parteneriat si implicarea Human Invest pentru a intelege cat mai bine contextul in care ne gasim noi ca echipa, inainte de fiecare interactiune, asa incat sa plieze programul pe specificul si nevoile noastre.”

Georgiana Dragnea

Human Resources Specialist / WIRTEK

„Leadership Academy a reprezentat o ocazie buna pentru ca multi dintre colegii nostri sa aiba acces la informatii interesante, pe de o parte, iar pe de alta, sa isi consolideze comportamente sau sa isi traseze noi directii in stilul de leadership. Suportul echipei Human Invest, disponibilitatea lor si deschiderea de a adapta cursul pe nevoile noastre au fost foarte importante in aceasta calatorie de invatare.”

Alina Cimpean

Training Manager / Plexus Services Romania

„Human Invest a implementat aceste programe de leadership cu un nivel inalt de profesionalism, fiind mereu orientati catre calitate si impact in procesul de invatare. Cursurile au fost percepute ca fiind foarte utile si practice, participantii apreciind continutul si structura informatiilor. In cadrul acestui parteneriat noi am apreciat experienta trainerilor, calitatea programelor folosite, flexibilitatea si capacitatea de a raspunde nevoilor noastre, cat si buna organizare a sesiunilor.”