[Self Leadership] Madalina Filipoiu, Oracle: “Nu am obține rezultate de top fără un nivel ridicat de autonomie, împuternicire și libertate de decizie”

Intr-o lume in care schimbarea este singura constanta, succesul unei organizaţii depinde tot mai mult de comportamentul proactiv al contribuitorilor individuali, acei angajaţi care au rolul de a lua initiativa si de a implementa efectiv proiectele companiei. Atunci cand organizatiile aleg sa sustina cresterea competentelor de Self Leadership, beneficiile sunt evidente si pot avea un impact major pentru succesul acestora. Creste gradul de incredere intre angajati, este sustinut cu adevarat un parteneriat intre manager si echipa lui, creste gradul de angajament si asumare a responsabilitatii la toate nivelurile organizationale.

Ne-au confirmat acest lucru atat participantii la breakfast-ul pe tema Self Leadership din 21 martie, cat si Madalina Filipoiu (Vice President Oracle EMEA, Credit, Collection & Cash Application and Global Tools Automation) care a fost guest speaker in cadrul evenimentului. Regasiti mai jos un scurt interviu cu Madalina pe tema Self Leadership.

De ce tema Self Leadership pentru organizația ta?

Reușitele personale si in business depind de self leadership. Capacitatea fiecarei persoane de a se cunoaște, a evolua, a fi conștientă de sine, de context și a se adapta fac o uriasa diferența in performanța sa ca parte a unei organizatii. Aceasta competenta este fundația pentru orice realizam impreuna ca echipa. Este o combinație de inteligenta emotionala, sociala și putere de decizie, in viziunea mea.

Investiti in cresterea competentelor de Self Leadership de aproape 10 ani. Povesteste-ne pe scurt cum a evoluat tema aceasta pentru voi de-a lungul timpului

Self ledership-up este cultura noastra organizaționala, face parte din misiunea noastra de a construi profesioniști și in același timp performanta in orice context de business ne aflam la un moment dat. Este componenta importanta in strategia noastră de recrutare, in retenție, in management-ul performantei și diferențiere. Rezultatele de top in materie de risc management și cash flow in EMEA au decurs din contribuția și initiativele individuale. Am traversat multe schimbari in industrie și in contextul de risc economic și geopolitic care ne-au pus in poziția de a regandi ce și cum facem. Aportul individual de idei și perspective a devenit si mai important.

Cum ati incorporat tema Self Leadership si in alte procese din companie, in afara de training?

Nu am reuși obtinerea de rezultate de top fara un nivel ridicat de autonomie, imputernicire și libertate de decizie asociata cu asumarea responsabilitatii. Pentru noi este status quo in tot ceea ce facem și este o cale deschisă de comunicare in toate sensurile. Avem întotdeauna in agenda “ce se poate face mai bine” si, de-a lungul timpului, au venit foarte multe idei de la toți membrii din organizație care aduc o noua viziune.

Cum se uita Madalina, ca leader si om de business, la tema Self Leadership? Ce inseamna pentru tine acest lucru?

Pentru mine este opusul victimizarii, care pare a fi un sport național pe alocuri. Este asumare și responsabilizare. As spune un element cheie in ceea ce reușim fiecare, putem fi victime ale istoriei, contextului sau calauze ale destinului. Imi face o deosebita placere sa lucrez alaturi de oameni care se cunosc, ințeleg contextul de business, se adapteaza și devin relevanți in ce și cum facem și ceea ce realizam impreuna. Admir oamenii care nu se complac și trec la acțiune.

Marius Tanase

Director Executiv (2010 - 2018) / Farmexpert

“Compania noastra a desfasurat in parteneriat cu Human Invest incepand din septembrie 2010 si pana in aprilie 2013 un amplu program de dezvoltare a competentelor manageriale, in mai multe etape coerente adresate aceluiasi public tinta, care a cuprins peste 150 de manageri, atat din Bucuresti, cat si din intreaga tara. Programul a urmarit introducerea unui limbaj comun managerial in intreaga compania – limbajul si metoda originala The SLII Experience™ (SLII®), licenta detinuta exclusiv de Human Invest in Romania. Prin acest program, participantii au dezvoltat competente precum: managementul relatiilor interumane, coaching si facilitarea rezolvarii problemelor, conducerea echipei. Recomandam compania Human Invest ca un partener capabil sa construiasca un proces coerent de invatare, folosind cu profesionalist o diversitate de metode si mijloace de instruire care si-au dovedit eficacitatea si impactul in compania noastra." - Aprilie 2015 (Parteneriatul cu Alliance Healthcare, grupul multinational care a cumparat compania Farmexpert, continua si in prezent, in 2021).

Crina Oniscu

Career & Development Manager (2011 - 2016) / Ubisoft Romania

“Colaborarea dintre Human Invest si Ubisoft, inceputa in anul 2011 continua si in prezent prin facilitarea de servicii de training si dezvoltare manageriala. In urma parteneriatului pe care l-am dezvoltat, peste 200 de angajati au trecut prin sesiuni de training livrate de Human Invest, pe subiecte precum: The SLII Experience™ (SLII®), comunicare, managementul timpului, abilitati de feedback, managementul conflictului sau coaching. De asemenea, trainerii au reusit sa stabileasca o buna comunicare cu participantii, prin folosirea eficienta a metodelor de invatare si livrare, adaptate necesitatilor noastre. Ca urmare a feedback-ului pozitiv transmis de catre participanti, numarul sesiunilor a crescut, iar interesul aratat de traineri in adaptarea la nevoile angajatilor Ubisoft ne face sa recomandam in continuare programele de training ale partenerului nostru, Human Invest. In toata aceasta perioada, compania Human Invest a indeplinit cu dedicatie si profesionalism obiectivele, de aceea o recomandam ca un partener serios, flexibil si de incredere pentru proiectele de viitor!” - Martie 2013 (Parteneriatul cu Ubisoft continua si in prezent, in 2021)

Ionela Moldovan

Training and Development Manager (2011 - prezent) / Orange Romania

"Orange Romania colaboreaza cu Human Invest din anul 2008 in vederea dezvoltarii de competente manageriale si de leadership. lnterventiile de invatare au avut un succes dovedit, acesta din urma nefiind bazat exclusiv pe reactia initiala participantilor, ci si pe impactul in performanta organizatiei, respectiv masura in care cunostintele devin competente care sustin obiective de business. Pentru Orange Romania, Human Invest este mai mult decat un furnizor de training, este un partener dispus sa contribuie cu valoare adaugata inainte, in timpul si dupa interventia de invatare.” - Iunie 2015 (Parteneriatul cu Orange continua si in prezent, in 2021)

Violeta Cartis

Training Manager (2006 - prezent) / Celestica Romania

“In parteneriat cu Human Invest, Celestica Romania inceput in 2010 un program de dezvoltare a competentelor manageriale adresat managerilor, team leaderilor si specialistilor cu potential de dezvoltare. Recomandam compania Human Invest, deoarece ne este si in prezent un partener de incredere pentru construirea si dezvoltarea de programe de formare profesionala si organizationala." - Mai 2015 (Parteneriatul cu Celestica Romania continua si in prezent, in 2021)

Cristina Ghioca

Coordinator Leadership Development (2011 - 2018) / Vodafone Romania

“Vodafone Romania a desfasurat in parteneriat cu Human Invest in perioada 2012-2014 un amplu program de dezvoltare a competentelor manageriale care a cuprins peste 1.100 de participanti: manageri, team leaderi si specialist cu potential de dezvoltare. In prezent noi investigam noi oportunitati de colaborare cu Human Invest, explorand portofoliul existent, cat si capitalizand pe cunostintele trainerilor implicati pentru a dezvolta interventii noi, inovative.” - Mai 2015 (Parteneriatul cu Vodafone Romania continua si in prezent, in 2021)

Ariana Maria Laza

Learning & Development Manager / Groupama Romania Asigurari

“Colaborarea noastra cu Human Invest a inceput in 2010, in scopul sprijinirii dezvoltarii competentelor manageriale si de leadership ale angajatilor nostri. Programele implementate au cuprins teme precum The SLII Experience™ (SLII®), Comunicare si influentare, Cum sa oferi feedback, Conversatii provocatoare, Team Leadership. Avand in vedere colaborarea noastra il recomand cu caldura pe Viorel si pe Human Invest pentru alte proiecte de pregatire si dezvoltare organizationala similare.” - Iunie 2015

Maria-Luiza Banyai

Training & Development Manager (2011 - 2018) / Enel Romania

“Enel Romania a dezvoltat un parteneriat cu Human Invest si Centrul de Dezvoltare Manageriala in perioada 2012-2015 in vederea dezvoltarii de competente profesionale. In acest sens au fost implementate urmatoarele cursuri: “Managementul comunicarii”, “Comunicarea eficienta”, “Luarea eficienta a deciziilor”, “Orientarea spre client”, “Luarea deciziilor si gestionarea riscurilor”, “Dezvoltarea echipei”, “Tehnici esentiale de vanzari”, “Managementul schimbarii”, “Construirea relatiilor si gestionarea conflictelor”, “Orientarea catre solutii”. Participantii au apreciat in general caracterul practic si interactiv al cursurilor, exemplele oferite de traineri, atmosfera deschisa, interactiva, propice unui proces de invatare eficient, abordarea matura si adaptata nevoilor Enel Romania." - Mai 2015 (Parteneriatul cu Enel continua si in prezent, in 2021)