The Leadership Challenge
Senior managementul organizatiei este responsabil de directia, vitalitatea si da tonul in companie. In plus, este responsabil de viziune, aliniere si executia strategiei. Pandemia a pus o presiune mare si pe acest nivel managerial. Senior managerii simt acum nevoia de a se incarca cu energie proaspata si de a-si face iarasi o prioritate din dezvoltarea lor ca lideri pentru a-si conduce inca si mai bine echipele si organizatia in perioada care urmeaza. Programul The Leadership Challenge (TLC) impreuna cu instrumentul de feedback-360 Leadership Practices Inventory (LPI) sunt printre cele mai respectate solutii de leadership development din intreaga lume. Acesta le ofera perspective revigorante, ii sprijina sa construiasca o cultura de leadership si sa creasca noi generatii de lideri in organizatie!
Cu peste 5.000.000 de utilizatori ai LPI in peste 100 de tari (inclusiv Romania din 2006) si cu peste 800 de studii independente care il valideaza, The Leadership Challenge (TLC) ii sprijina pe senior managers sa conduca prin valori si sa construiasca o viziune care sa inspire, sa incurajeze inovatia si imbunatatirea continua, sa faciliteze colaborarea si sa cultive angajamentul oamenilor pe care ii conduc, sa recunoasca contributiile individuale si sa celebreze reusitele comune.
Scopul programului The Leadership Challenge
The Leadership Challenge (TLC) ofera senior managerilor un spatiu de explorare si de lucru in format de group-coaching astfel incat acestia sa lucreze colaborativ pentru a obtine progresele de business pe care le urmaresc colectiv si individual. Ei vor invata sa lucreze mai bine impreuna, isi vor cunoaste punctele forte din cele 5 Practici Cheie de Leadership si vor gasi modalitati si actiuni prin care sa le intareasca: Model The Way, Inspire A Shared Vision, Challenge The Process, Enable Others To Act, Encourage The Heart.
- Liderii trebuie sa-si construiasca propria filozofie de leadership, standardele si valorile pe care doresc sa le cultive in organizatie. Valorile pe care vor sa le vada in timpul sedintelor de echipa, in colaborarea dintre oameni, in felul in care oamenii performeaza, in proiectele pe care le conduc, in relatiile de lucru sau in deciziile pe care le iau.
- Liderii trebuie sa-si clarifice convingerile si valorile care conteaza pentru ei, cele care sunt coerente cu organizatia din care fac parte si sa gaseasca mijloace prin care acestea sa fie adoptate de cei din jur.
- Liderii isi folosesc imaginatia pentru a crea noi posibilitati si o viziune asupra viitorului care sa-i inspire pe oamenii pe care ii conduc. Ei stiu sa construiasca un scop comun care sa aiba sustinere si sa determine disponibiltate de efort sustinut, responsabilitate, angajament si focus.
- Ei vorbesc cu onestitate si convingere despre semnificatia si sensul muncii, despre tendintele si trendurile care influenteaza munca oamenilor. Liderii stiu sa-i incite pe ceilalti sa povesteasca despre felul in care acestia vad viitorul si le asculta aspiratiile pentru viitor.
- Liderii cauta activ oportunitati provocatoare pentru a-si imbunatati si testa propriile abilitati mai intai. Stiu ca mentinerea status-quo-ului ii va impinge si pei ei in mediocritate. De aceea, ei iau initiativa sa anticipeze si sa raspunda schimbarilor, experimenteaza si isi asuma riscuri, cauta mereu mici progrese si invata din experientele lor anterioare.
- Oamenii dau ce e mai bun din ei cand vad ca munca lor ar putea schimba lucrurile in bine. Liderii ii incurajeaza si ii indruma pe altii sa-si depaseasca convingerile limitative, sa incerce modalitati noi si inovative de a contribui la realizarile pe care le doresc.
- Liderii stiu ca nimeni nu reuseste de unul singur si iau initiativa sa solicite si sa ofere ajutor echipelor lor. E nevoie de colaborare autentica si parteneriat pentru a face lucrurile sa progreseze. Ei construiesc constant incredere, coeziune si spirit de echipa. Liderii sunt constienti de valoarea proceselor de co-creare in stabilirea obiectivelor, dar si in gasirea modalitatilor de a le atinge.
- Cultivarea autonomiei individuale in echipe este o prioritate majora pentru lideri. Ei se preocupa activ de dezvoltarea competentelor celor cu care lucreaza stiind ca asta ii va face mai creativi si le va creste forta cu care progreseaza.
- Implicarea oamenilor, disponibilitatea lor de a face efort sustinut sub presiune, rezultatele peste asteptari nu vin de la sine. Liderii stiu ca pentru asta trebuie sa arate recunoastere si apreciere onesta ori de cate ori aceste lucruri apar in jurul lor. Ei se implica personal si creativ ori de cate ori este nevoie.
- Liderii stiu sa povesteasca despre reusitele altora astfel incat acestea sa fie sursa de inspiratie si energie proaspata pentru echipele lor. Astfel, ei pun lumina nu doar pe rezultate, ci si pe valorile comune prin care aceste rezultate sunt obtinute,
Cui se adreseaza programul:
- Senior managerilor care cauta sa creasca calitatea si impactul leadership-ului lor in organizatie, care doresc sa contribuie mai bine la construirea unei culturi de leadership in compania lor;
- Echipelor de senior management in care oamenii urmaresc sa se sprijine reciproc si sa lucreze colectiv pentru a progresa spre ambitiile de business pe care si le-au conturat;
- Managerilor cheie din organizatie, project managerilor, celor care conduc proiecte de schimbare si transformare, si care doresc sa-si fructifice mai bine in rolul lor de leadership calitatile si punctele forte personale.
Chris Nel, The Leadership Challenge Master Facilitator
Chris is the coach of the Romanian facilitators team for this program. After serving as an officer with the Royal Marine Commandos in Northern Ireland, Hong Kong, Cyprus, Norway, Belize, Brunei and more recently in the first Gulf conflict, Chris brought his leadership experience into civilian life. He worked with the senior executive teams of FTSE/Fortune500 organisations to initiate and facilitate strategic change.
“Leading soldiers, especially in an operational environment, has taught me that leadership is a service we provide, not a status that we are awarded. Providing the service of leadership to my family, to my clients and peers is one of the most rewarding aspects of my life”
Sesiuni si momente cheie ale programului:
- Pre-work: LPI 360 si “My Personal Best” – cele mai bune momente de leadership;
- Explorarea celor 5 Practici Cheie de Leadership: puncte forte, zone de imbunatatire, beneficii pentru punerea in practica, planificarea unor actiuni de leadership care sa sustina obiectivele de business;
- Revizitarea sau conturarea valorilor personale, alinierea cu valorile organizatiei. Planificarea unor actiuni de cultivare a valorilor organizationale in echipele fiecarui participant;
- Revitalizarea viziunii comune si gasirea unor ocazii pentru a o folosi in scopul cresterii angajamentului echipei;
- Identificarea unor arii de imbunatatire si inovatie in proiectele din organizatie si in viata de zi cu zi a echipei;
- Reglarea si adaptarea stilului de leadership pentru a incuraja autonomia si responsabilitatea individuala;
- Actiuni pentru cresterea frecventei aprecierii si recunoasterii valorilor comune, a eforturilor si a reusitelor.
Formatul programului:
- Design personalizat in functie de provocarile specifice pe care doreste sa le adreseze clientul;
- Workshop cu facilitare virtuala (14 ore) sau F2F (2 zile).
Asistenta in implementare:
Instrumente folosite:
- Feedback360 Leadership Practices Inventory (LPI).
Resurse suplimentare:
- Descarca prezentarea PDF: The Leadership Challenge Program;
- Articol recomandat: Inspire a Shared Vision: How to Create a Common Purpose;
- Carte recomandata: The Leadership Challenge;
- Programe complementare: My Leadership Point of View (LPOV), Work of Leaders – Vision, Alignment, Execution, Leading People Through Change (LPTC), The SLII Experience, Coaching Essentials, Agile Mindset & EQ.