Cultura organizationala in focus – Cercetarea Nationala 2021 – 2022

Sustinem Cercetarea Nationala 2021 – 2022 a prietenilor nostri Human Synergistics (HS) Romania. Cercetarea isi propune sa contureze profilul de cultura organizationala a companiilor romanesti. Tema cultura organizationala a devenit mai clara pentru multi profesionisti din Romania odata cu raspandirea metodologiei HS si in tara noastra incepand din prima parte a anilor 2000. Suntem printre pionierii care au adoptat de atunci filozofia si instrumentele pe care care HS le propune. Am sprijinit si prima Cercetarea Nationala pe care au realizat-o in 2009. Vrei sa contribui si tu la aceasta a doua editie? Participarea la aceasta cercetare nu implica niciun cost financiar din partea ta! Ce trebuie sa faci si cum poti beneficia?

Cultura constructiva – o filozofie de cultura organizationala deschisa, inovativa, rezilienta, agila si colaborativa. Care pune in valoare punctele forte ale oamenilor. O filozofie care are la baza si incurajeaza autonomia, exprimarea valorilor si a motivatiilor constructive, o cultura care asaza pe primul loc urmarirea unui scop social pozitiv. Cultura defensiva – o filozofie de cultura organizationala limitativa, inchisa, nefrecventabila si neatractiva, conflictuala, apasatoare si obositoare. Care pune lumina pe ceea ce nu functioneaza si scoate in evidenta punctele slabe. O filozofie care intareste dependenta oamenilor fata de o autoritate, cere precautie in exces de la angajati si descurajeaza asumarea responsabilitatii.

Tu ce tendinte constructive si defensive observi la locul de munca in jurul tau?

Te invitam sa profiti de ocazia acestei Cercetari Nationale 2021. Vei afla cat de constructiva si cat de defensiva este cultura organizatiei din care faci parte prin prisma perceptiei a 10 colegi voluntari pe care ii alegeti. In plus, CEO-ul va primi un raport care reflecta impactul leadership-ului sau in cultura de organizatie. Adica in ce masura incurajeaza comportamentele constructive si defensive.
Participarea la aceasta cercetare nu implica niciun cost financiar din partea ta. Mai jos gasiti cateva din beneficiile cercetarii pentru organizatiile participante:

  • Liderii vor avea o imagine clara asupra propriei filozofii de conducere si vor avea informații cantitative specifice despre diferenta dintre asteptarile angajatilor si realitatea perceputa;

  • Managerii de Resurse Umane vor primi un set de recomandari concrete pentru organizatia pe care o reprezinta. Ele vor pleca de la filozofia de conducere a liderului organizației și de la așteptarile angajatilor;

  • Fiecare organizație participanta va primi propriul set de date interpretat in contextul cercetarii și al informatiilor și un consultant Human Invest acreditat Human Synergistics va sta la dispoziție pentru clarificari;

  • Liderii organizatiilor vor beneficia de o sesiune individuala de debriefing pentru raportul individual pe care li-l vom realiza;

  • Va vom invita la un eveniment public in care vom interpreta si comenta rezultatele globale ale Cercetarii Nationale 2021. La eveniment veti avea ocazia de a face schimb de idei cu ceilalti participanti. Veti mai descoperi cateva din mijlocele cu care puteti lucra pentru a progresa in directia unei culturi cat mai constructive.
Un proiect de cultura organizationala care incepe sa-si vada efectele pozitive

Chiar si in anii de pandemie 2020 – 2021 echipa noastra este implicata in doua proiecte de anvergura de cultura organizationala. Intr-unul din ele, asistam local din 2019 o organizatie multinationala cu peste 6.000 de angajati in Romania intr-un proces de transformare culturala. Interventia urmareste revizuirea valorilor si adoptarea noilor valori in felul in care gandesc, se exprima si colaboreaza angajatii in toate departamentele. Iata mai jos cateva exemple de actiuni ale proiectului.

  • Coaching individual pentru o populatie de peste 100 de lideri cheie in scopul adoptarii noilor valori in procesele de lucru ale acestora cu echipele pe care le conduc si cu colegii de pe acelasi nivel;
  • Workshop-uri care sprijina si imbunatatesc autenticitatea si coerenta leadership-ului echipei executive si a senior management-ului organizatiei;
  • Workshop-uri de change management si team-coaching pentru task-force-urile interne care coordoneaza implementarea proiectelor de aliniere si restructurare a proceselor de lucru astfel incat acestea sa reflecte noile valori si sa asigure sustenabilitate procesului de imbunatatire culturala.

Contactati consultantul Human Invest cu care deja lucrati sau scrieti-ne in Formularul de Contact daca doriti mai multe detalii despre Cercetarea Nationala 2021. Cum poti sa te inscrii ca sa participi, care este calendarul proiectului, beneficiile pe care le vei avea daca participi si cum ar trebui sa te organizezi. Multumim la randul nostru pentru implicare si sustinere!
Descarca rezultatele Cercetarii Nationale din 2009 aici. Mai multe lectii si concluzii pe care le-am tras dupa Cercetarea Nationala din 2009 gasiti in articolul de mai jos:

Cele 5 competente cheie de leadership pe care managerii romani trebuie sa si le dezvolte

The SLII Experience™ – Cea mai noua abordare situationala in leadership

Trenduri in Leadership 2022: Invitatie Webinar, 17 Noiembrie