Noutati in leadership: cu ce ne intoarcem de la intalnirea anuala Blanchard Global Partner Meeting, San Diego, US – Noiembrie 2023?

Noutati in leadership. Suntem norocosi ca de 20 de ani avem alaturi de noi compania globala de training in leadership development Blanchard, una din cele cu cea mai inalta reputatie din acest domeniu. Suntem parteneri cu un brand care inoveaza si diversifica constant, construieste programe pentru o multitudine de medii de lucru (avem deja acces la instrumente cu AI si VR pentru participanti). Blanchard este un brand care aduce impreuna oameni diferiti din peste 40 de tari, care invata si lucreaza impreuna! In foto, sunt alaturi de colega noastra Georgeta Bora, Operations Manager si Richard Pound, VP Blanchard Global Indirect Sales. Cu ce noutati ne intoarcem de la intalnirea anuala Blanchard Global Partner Meeting, San Diego, US – Noiembrie 2023?

Simitim de multi ani sprijinul Blanchard in munca operationala de zi cu zi pe care o facem an de an pentru clientii nostri! Framework-urile pe care le propunem contribuie la coerenta si coeziune in organizatiile cu care lucram, infrastructura pe care o punem la dispozitie clientilor simplifica si usureaza implementarea, reteaua globala de facilitatori ofera viteza enorma in construirea unor echipe pentru proiecte internationale pe care le conducem si din Romania, iar echipa noastra locala isi creste constant nivelul de profesionalism prin relatiile de lucru pe care le avem in intreaga retea internationala. Sunt doar cateva din beneficiile acestui parteneriat!

Cu ce noutati in leadership si cu ce idei venim de la Conferinta din acest an?

Programe noi

Ne-am bucurat sa parcurgem si sa ne familiarizam cu noile programe care sunt gata de lansare pentru 2024: Fearless Innovation, Building Resilience, Courageous Inclusion. Toate sunt incitante, bine articulate, cu activitati cu natura diversa. Urmeaza sa le luam pe rand, sa lucram la ele si sa le adaptam acolo unde si cand este cazul. Deci, in curand, un plus de 3 noi programe in portofoliul nostru. Mai mult, ne-a bucurat sa vedem noile modalitati de implementare a unor programe consacrate precum Self Leadership si SLII. Colega noastra Alexandra Culicovschi, Product Development Manager in echipa noastra, nu se va plictisi!

Am vazut direct de la sursa si forta AI in training si coaching: ca interlocutor viu pentru role-play-uri, partener pentru pregatirea unor discutii 1:1 cu oameni din echipa, partener pentru pregatirea unor intalniri de leadership de performance management sau de career development. Unele din acestea sunt deja disponibile clientilor (Kenbot for SLII), la altele se lucreaza pentru a fi in curand. Viitorul este deja aici!

De la proiecte nationale, la proiecte regionale si globale

Datorita cresterii la nivel global a solicitarilor programelor cu facilitare virtuala din ultimii ani, au crescut mult parteneriatele internationale intre tarile din reteaua Blanchard, pentru clienti comuni. Colaboram mai mult intre noi sa ne introducem unii pe altii catre posibili clienti din diverse regiuni si sa ne invitam reciproc mai frecvent in proiectele fiecaruia din noi. Spre exemplu, una din tari ne-a surprins placut si a dat ca exemplu un proiect inceput in Romania in 2021, care s-a extins apoi pe toate continentele si in care ne-am invitat colegii de retea din multe tari sa contribuie la succesul lui!

Concluzia este ca pe masura ce a crescut nivelul schimbului de experienta intre tari dintre tari a crescut si numarul proiectelor regionale si globale realizate impreuna.

Viteza de lucru tot mai mare

Cativa din colegii nostri de la sediul central Blanchard ne-au impartasit povesti de la cateva din cele mai mari proiecte de leadership development pe care le coordoneaza pentru clienti ai companiei. Toate au fost impresionante!! Ca anvergura (o organizatie a inrolat cateva zeci de mii de manageri in sesiuni F2F in-house SLII!), dar in primul rand ca viteza de lucru. Viteza de reactie, de lucru, viteza de adaptare si de raspuns au facut mereu diferenta in castigarea unui proiect si in nivelul satisfactiei clientului pe parcursul derularii lui. Prin felul in care s-au organizat intern, prin increderea pe care o aveai intre ei, prin focus-ul pe care l-au aratat au reusit sa se ridice la pretentiile unui client extrem de exigent, cu o miza enorma pe investitia pe care o facea.

Concluzia mea: viteza mare de raspuns la nevoile mereu in schimbare ale clientilor este data de calitatea organizarii interne a echipei de proiect, de calitatea leadership-ului managerului de proiect, de un nivel inalt al increderii reciproce intre partenerii de lucru si de pre-existenta unor capabilitati tehnice si institutionale solide.

Comunitatile sunt o prioritate pentru profesionisti – si pe plan global si in Romania

Blanchard a lansat in vara acestui an o platforma gobala care sustine deja o diversitate mare de comunitati de profesionisti care doresc sa invete unii de la altii. Aceasta aduna la un loc participantii la programele Blanchard de-a lungul timpului, facilitatori, coachi independenti, clienti echipele locale, experti, etc. Tot in acest an am inaugurat si noi comunitatea din Romania a facilitatorilor SLII de la clientii nostri si am avut deja cateva intalniri tehnice de lucru.

Comunitatile au fost din totdeauna si continua sa fie o componenta esentiala a modelului de business si esentiale pentru evolutia noastra profesionala si a clientilor nostri. Ne-am cunoscut cu echipa Innovation Lab de la Blanchard care a construit filozofia si platformele de lucru pentru comunitati si am inteles mai bine cum functioneaza intregul eco-sistem.

Programele pentru traineri interni

Trainerii interni sunt sub o presiune tot mai mare in ultimii ani. Avand roluri multiple, gasesc tot mai greu timpul si disponibiitatea sa-si dezvolte propriile cursuri, metode si mijloace de lucru. Peste tot in lume! De aceea nu am fost surprins sa aflu la Conferinta ca atat in EMEA, Australia si US a crescut numarul de angajati instruiti de traineri interni cu programe sub licenta Blanchard. Majoritatea acestor programe sunt fara certificare si de aceea sunt acum mult mai accesibile trainerilor interni.

In Romania noi oferim de mult timp trainerilor si coach-ilor interni posibilitatea sa lucreze cu programele noastre precum First-time Manager, Building Trust, Conversational Capacity, Coaching Essentials, Self Leadership sau The SLII Experince (doar cel din urma necesita certificare).

Academiile Interne de Leadership isi pastreaza relevanta atunci cand urmaresti un impact real

Anii 2000 au fost caracterizati in Romania de o explozie a unor astfel de Academii Interne de Leadership in organizatii din toate domeniile. Pentru Human Invest si alte companii de training specializate in leadership development au fost atunci unul din principalele servicii oferite clientilor. Astazi, odata cu co-existenta a 4 generatii de angajati, cu nenumaratele fuziuni, restructurari si achizitii, Academiile Interne de Leadership sunt din nou la moda in companii.

In reteaua Blanchard, tari precum Japonia, US, Romania, Polonia sunt printre cele care au fost date ca exemplu pentru creativitatea si coerenta cu care deseneaza si implementeaza astfel de Academii – la nivel national si regional. In US, echipa de Learning Architects construieste cu multa atentie aspecte care fac ca un “learning journey” sa aiba succes. Folosesc metode si mijloace de a creste angajamentul participantilor, cu focus pe aplicabilitate imediata, adapteaza limbajului de lucru, gasesc formatul cei mai potrivit de lucru cu profilul participantilor, etc. Am descoperit multe idei noi si ni s-au confirmat unele pe care le foloseam deja.

Colegii din alte tari care sunt mai aproape de munca pe care o face echipa noastra locala, au apreciat special cum in Romania stim sa integram foarte profesionist si foarte pragmatic componente de group-coaching si team-coaching in structura unei astfel de Academii Interne de Leadership.

Programele Open

Suntem foarte multumiti de felul in care au evoluat in Romania programele noastre open in ultimii ani, dar nu stiam ca este vorba un trend global. De ce? Ni s-a confirmat din mai multe tari, ceea ce am aflat de la clientii nostri locali. Programele open ofera flexibilitatea de care au tot mai mare nevoie organizatiile moderne. Prin contracte anuale cadru (similare cu un abonament/subscriptie), organizatiile contracteaza un anumit numar de locuri/an in functie de nevoile interne si apeleaza la programele open cu datele din calendar cele mai potrivite participantilor. Beneficiul suplimentar este diversitatea de industrii cu care intra participantii in contact, largindu-si astfel orizonturile si imbogatindu-si modul de a gandi.

In retea, de departe China si US sunt cele mai de success modele. Inspirati de povestile si de ideile lor, vrem sa crestem si noi incepand cu anul viitor diversitatea temelor programelor oferite in format open.

A fost o bucurie sa ne revedem, sa lucram, sa invatam si sa ne distram cu colegi de-ai nostri din atatea tari, sa ne cunoastem cu unii noi de la HQ Blanchard US, sa intelegem mai bine ce se intampla acum si sa fim la zi cu trendurile in lume in domeniul leadership development!

 

Richard Pound, Vice-President Global Indirect Sales

Echipa din Romania este una din cele mai inovative si proactive echipe din cele cu care lucrez, cu un inalt nivel de profesionalism!

Au o strategie clara de a pune clientul pe primul loc, acest lucru fiind o prioritate pentru ei, in tot ceea ce fac. Sunt un model pentru intreaga noastra retea globala cu privire la punerea in practica a principiilor pe care le sustin, a valorilor Blanchard.

Sunt mereu dispusi sa ajute, sa sustina si sa indrume alti parteneri din alte tari. In plus de asta, intotdeauna stiu si sa se simta bine si sa se bucure pe parcurs!

Ionela Moldovan

Training and Development Manager (2011 - prezent) / Orange Romania

"Orange Romania colaboreaza cu Human Invest din anul 2008 in vederea dezvoltarii de competente manageriale si de leadership. lnterventiile de invatare au avut un succes dovedit, acesta din urma nefiind bazat exclusiv pe reactia initiala participantilor, ci si pe impactul in performanta organizatiei, respectiv masura in care cunostintele devin competente care sustin obiective de business. Pentru Orange Romania, Human Invest este mai mult decat un furnizor de training, este un partener dispus sa contribuie cu valoare adaugata inainte, in timpul si dupa interventia de invatare.”

Violeta Cartis

Training Manager / Celestica Romania

“In parteneriat cu Human Invest, Celestica Romania inceput in 2010 un program de dezvoltare a competentelor manageriale adresat managerilor, team leaderilor si specialistilor cu potential de dezvoltare. Recomandam compania Human Invest, deoarece ne este si in prezent un partener de incredere pentru construirea si dezvoltarea de programe de formare profesionala si organizationala."

Radu Perianu

Comercial Director / Synevo Romania & SEE

“Relatia de parteneriat cu Human Invest este construita in timp si am apreciat tot timpul calitatea programelor oferite, cat si abordarea profesionista din timpul sesiunilor. Consideram ca SLII este un program de baza, practic si util in procesele manageriale unu-la-unu.”

Corina Petcu

HR Business Partner / NN

„Apreciem la Human Invest calitatea metodologiei propuse, intelegerea si adaptarea la contextul si nevoile colegilor din program, flexibilitatea, orientarea catre gasirea celor mai bune solutii.”

Viorica Pacurar

Director National de Vanzari / NN

„Pe tot parcursul initiativelor desfasurate impreuna, am apreciat foarte mult relatia de parteneriat si implicarea Human Invest pentru a intelege cat mai bine contextul in care ne gasim noi ca echipa, inainte de fiecare interactiune, asa incat sa plieze programul pe specificul si nevoile noastre.”

Georgiana Dragnea

Human Resources Specialist / WIRTEK

„Leadership Academy a reprezentat o ocazie buna pentru ca multi dintre colegii nostri sa aiba acces la informatii interesante, pe de o parte, iar pe de alta, sa isi consolideze comportamente sau sa isi traseze noi directii in stilul de leadership. Suportul echipei Human Invest, disponibilitatea lor si deschiderea de a adapta cursul pe nevoile noastre au fost foarte importante in aceasta calatorie de invatare.”

Alina Cimpean

Training Manager / Plexus Services Romania

„Human Invest a implementat aceste programe de leadership cu un nivel inalt de profesionalism, fiind mereu orientati catre calitate si impact in procesul de invatare. Cursurile au fost percepute ca fiind foarte utile si practice, participantii apreciind continutul si structura informatiilor. In cadrul acestui parteneriat noi am apreciat experienta trainerilor, calitatea programelor folosite, flexibilitatea si capacitatea de a raspunde nevoilor noastre, cat si buna organizare a sesiunilor.”