Una din companiile globale de software development prezenta de mai multi ani in Romania si unul din cei mai mari angajatori din domeniu, ne-a solicitat in anul 2011 sa lucram impreuna la design-ul si implementarea unei Academii interne de management care sa sustina dezvoltarea managerilor si a celor care ar putea prelua roluri manageriale. Aceasta a fost conceputa pentru 3 categorii de angajati: expertii si specialistii seniori, managerii proaspat promovati si manageri cu multa experienta.

Procesul de lucru

Lucrand impreuna cu specialistii clientului, Academia a fost proiectata astfel incat sa exerseze competente si teme precum: auto-cunoastere, interactiuni de calitate, self-leadership si leadership. Asa au aparut in program instrumentele DiSC si workshop-urile care contin module adaptate ale programelor The Ken Blanchard Companies: Self Leadership, The SLII Experience™, Challenging Conversations, Giving Feedback, Coaching Skills for Managers.

I-am intrebat pe partenerii nostri din interiorul companiei care sunt lucrurile care fac din program unul atat de atractiv, iar raspunsul a fost ca ofera ocazii de exersare a unor competente specifice foarte practice, cum ar fi dialogurile de feedback, dialogurile unu-la-unu, punerea in valoare a punctelor tari ale angajatilor.

Impact

Academia este acum la cea de-a 6 editie si a devenit un reper pentru angajatii din organizatie. Cele mai bune ecouri s-au strans aici in jurul workshop-urilor care au folosit instrumentul DiSC, aducand in organizatie un limbaj de lucru si o modalitate prin care oamenii care lucreaza impreuna sa se cunoasca mai bine, sa-si puna reciproc in valoare punctele forte, sa rezolve mai usor situatiile conflictuale dintre ei.

Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.