Ai profilul potrivit pentru Executive Leadership Program (ELP)? Afla din acest articol!

In peste 20 de ani in care am dezvoltat programe interne de leadership pentru clientii nostri am cunoscut un numar imens de lideri cheie, din toate domeniile si intr-o varietate mare de roluri. La liderii cheie din senior managementul organizatiilor ne-am gandit atunci cand am construit Executive Leadership Program (ELP)! Ca sa cunoastem mai bine acest profil ne-am adresat noua, apoi si lor o serie de intrebari. Ce fel de program open de leadership si-ar dori si de ce? Care sa fie temele centrale? Cum sa fie structurat? Ce tip de spatii de lucru ar dori? Pe cine si-ar dori sa aiba alaturi in grupele de lucru si cine sa le fie facilitatorii? Ai profilul potrivit pentru ELP? Afla din acest articol!

Am astazi 50 de ani si primii participanti pe care i-am avut in workshop-urile de leadership la inceputul anilor 2000 imi erau de varste apropiate. Cu foarte multi am tinut aproape, ne salutam si acum cand ne intersectam, unii ne sunt parteneri directi de business fiind acum fie in roluri decizionale locale de CEO, fie in unele regionale.

In a doua parte a anilor 2000 primii tineri din generatia Millennials incepeau sa fie tot mai prezenti pe piata muncii si se vorbea atunci despre ei asa cum se vorbeste acum despre Generatia Z. Azi, acei tineri sunt in jurul varstei de 40 de ani (+/- 5 ani) si unii ocupa roluri in senior managementul companiilor. Majoritatea dintre ei au multe intrebari – personale sau despre cariera sau sunt in cautarea unui spatiu de pregatire a unui nou capitol in evolutia lor ca lideri. Ei sunt cei la care ne-am gandit cand am construit acest program!

Cei care ne-au contactat pana acum si doresc sa participe la Executive Leadership Program (ELP) au cateva caracteristici similare: sunt lideri cheie in organizatiile lor, sunt in plaja de varsta 35 – 45 de ani, se uita cu responsabilitate la contributia lor de leadership in organizatie, conduc, sunt implicati sau sunt pe cale de a-si construi proiecte relevante si ambitioase de care le pasa cu adevarat, sunt in rol de succesor sau sunt deja directori in cadrul echipei de top management.

Profilul ideal al unui participant in programul ELP

  • Este un lider cheie al organizatiei, intr-un rol de director sau urmareste un rol de director in echipa de top management.
  • Doreste sa evolueze si sa continuie procesul de maturizare, facand parte dintr-o comunitate de lideri care au intrebari si preocupari similare. Doreste sa cunoasca si sa faca schimb de experienta cu lideri dintr-o diversitate de domenii, sa se incarce cu energie proaspata si sa-si largeasca orizonturile.
  • Urmareste sa fructifice cat mai bine oportunitatile actuale sau pe care le intrevede in viitor in organizatie si pentru asta are nevoie sa-si castige o sustinere inca si mai buna de la propria sa echipa si sa faca aliante puternice cu alti lideri cheie si stakeholder-i cheie.
  • Isi cauta o alternativa locala relevanta la programele de leadership internationale care erau odata oferite de catre angajatori liderilor sai cheie, programe la care multi angajatorii au renuntat in ultimii ani. Sau isi cauta un program local la standarde internationale pentru ca angajatorul ii pune la dispozitie buget, dar nu are in strategia sa un parteneriat anume cu un program international de leadership.
  • Este interesat doar de temele si sectiunile de leadership ale unui MBA si doreste sa le exploreze, sa le dezbata si sa descopere perspectivele diferite ale invitatilor, ale colegilor de program care au mize si aspiratii similare si ale facilitatorilor.
  • Este curios si preocupat de viitor, intelege ca nivelul contributiei sale in program determina valoarea pe care o asteapta de la aceasta experienta.
  • Cauta sa-si simplifice abordarile, sa se concentreze pe prioritatile relevante ale unui lider cheie, astfel incat sa se bucure mai mult de munca de leadership pe care o face in rolul sau.
  • Isi doreste sa aiba un impact inca si mai relevant in rolurile pe care le are in organizatia in care lucreaza si doreste sa creasca noi lideri.

Ce castiga participantii

Un nivel mai inalt de incredere in sine in raport cu ambitiile si provocarile pe care le au si un nivel mai inalt de etica in leadership. Apartenenta la o comunitate vie, speciala si diversa de lideri care se sprijina reciproc. O capacitate mai buna de a obtine sustinerea celor cu care lucreaza. Convingeri si competente de leadership necesare pentru a avea un impact mai pozitiv si mai relevant ca senior leader. Mijloace practice prin care sa adreseze provocarile concrete si sa fructifice oportunitatile din jurul lor. Un echilibru emotional si mental mai bun, un nivel mai mare de claritate in luarea deciziilor dificile, intr-un mediu turbulent, cu presiune mare.

Ce castiga organizatia

Lideri mai bine pregatiti sa castige angajamentul oamenilor in perioade cu incertitudine ridicata. Succesori confirmati, mai increzatori in sine si mai competenti sa faca fata provocarilor in rolurile de senior leadership cu responsabilitati mai mari. Lideri seniori mai motivati si mai implicati in evolutia organizatiei si cresterea unor noi lideri. Lideri mai inspirati si mai creativi sa rezolve probleme complexe si sa fructifice proactiv oportunitatile. Lideri mai maturi si mai echilibrati, capabili sa construiasca aliante si parteneriate cu alti lideri din intreaga retea a organizatiei.

 


MISIUNEA PROGRAMULUI

Sa descopere si sa sustina lideri cheie care vor sa creasca, care vor sa deschida un nou capitol din evolutia lor,
carora le pasa de comunitatile din care fac parte si
care doresc sa dezvolte alti lideri!


Contacteaza-ne

Pentru a stabili o intalnire in care sa-ti povestim mai multe detalii despre program sau inscrie-te pentru asta la

Virtual Briefing ELP 21 Iunie 2023!