DE CE ESTE IMPORTANT CA MOTIVAȚIA SĂ FIE UNA OPTIMĂ?

Angajații cu un nivel scăzut de implicare costă organizațiile miliarde de dolari anual și totuși majoritatea managerilor nu vor sau nu știu cum să identifice cauza problemei și să schimbe lucrurile. Disponibilitatea și creativitatea managerilor de a face acest lucru sunt determinate de calitatea motivațiilor lor în rolurile de conducere pe care le au. Programul Motivația Optimă îi învață pe manageri cum să foloseasca motivații de calitate superioară prin care să fie servant leaders pentru echipele lor. In acest fel, vor aduce mai multa semnificație în leadership-ul lor, vor putea să crească mai ușor nivelele de wellbeing, implicare și de reziliența ale celor pe care îi conduc!

Angajații care folosesc Motivația Optimă (“pro-social motivation”) au un nivel mai mare de reziliență, o capacitate mai mare de efort și sunt mai productivi – vezi studiile realizate de cercetătorul Adam Grant, autor al best-seller-urilor: “Option B: Facing Adversity, Building Resilience, and Finding Joy”, “Think Again: The Power of Knowing What You Don’t Know”, “Originals: How Non-Conformists Move the World”. 

Competența de a trece la Motivația Optimă SE POATE DEPRINDE!

Motivația sau lipsa ei stă la baza tuturor lucrurilor pe care le face sau nu le face un angajat. Motivația are forme diferite, iar calitatea acesteia are un impact asupra rezultatelor. Când managerii înțeleg natura motivației și felul în care își pot ajuta oamenii pe care îi conduc să facă tranziția către motivația optimă, aceștia dezvoltă un mediu de lucru unde oamenii au o motivație de calitate superioară. Aceasta le aduce un sentiment mai bun de sens și de semnificație, le crește creativitatea, capacitatea și disponibilitatea pentru efortul necesar de a atinge rezultatele urmărite!

Leadership Breakfast: Motivatia Optima – Intalnire F2F HR Partner, la HR Club, 13 Septembrie

Virtual Briefing – Motivatia Optima creste implicarea si rezilienta, 20 Septembrie

CREȘTE NIVELUL DE ANGAJAMENT

Motivația optimă de zi cu zi este elementul care dezvoltă angajamentul și pasiunea oamenilor.

DEZVOLTĂ STAREA DE BINE

Facilitând conversații despre motivația optimă, managerii cresc energia și starea de bine generală a angajaților.

CREȘTE LOIALITATEA ȘI REZILIENȚA

Angajații motivați optim sunt valoroși—sunt mai rezilienți și rămân pentru mai mult timp în cadrul organizației.

DEZVOLTĂ UN MEDIU ÎN CARE OAMENII SUNT IMPLICAȚI ȘI REZILIENȚI

 “Este in responsabilitatea si in puterea fiecaruia din noi de a da semnificatie si sens lucrurilor pe care le facem”, Viktor Frankl

Știm căt este de dificil să rezolvi provocările legate de nivelul de angajament din organizație! Soluția este indrumarea oamenilor pentru a folosi motivații de calitate superioară in munca lor! Programul Motivația Optimă ajută managerii să facă ei inșiși mai intăi tranziția de la “Cum motivez pe cineva?” la “Care este motivația prin care să fiu eu mai întâi un servant leader pentru echipa mea?”. Un lider care nu folosește motivația optimă în rolul lui nu va avea cum să o activeze în alții!

Pe baza ultimelor cercetări legate de elementele care influențează motivația oamenilor (Self Determination Theory – cea mai modernă și mai apreciată teorie despre motivație, wellbeing și reziliență), Susan Fowler a dezvoltat programul Motivația Optimă.

Acesta îi învață pe manageri două lucruri. Mai intâi, 1) cum să treacă la motivații superioare pentru a fi lideri mai buni. Si 2) cum să poarte conversații cu cei din echipele lor pentru a-i ajuta pe aceștia să treacă la Motivația Optimă ca să-și crească nivelele de wellbeing, reziliență și productivitate.

VREI SĂ AFLI MAI MULT?

Articole scrise de Susan Fowler, autoarea programului Motivația Optimă:


Susan Fowler este Senior Consulting Partener in cadrul Blanchard®. Unul dintre cei mai de seamă experți în motivație, Susan are peste 30 de ani de experiență în leadership si a lucrat în peste 30 de țări ca cercetător, consultant și trainer.

Este dezvoltatorul principal a două best-seller-uri Blanchard®: linia de programe Self Leadership și programul inovator Motivația Optimă, care au fost implementate în întreaga lume. Este autoarea best-seller-urilor “Why Motivating People Doesn’t Work… and What Does” și coautoarea a altor șase, inclusiv best-seller-ul “Self Leadership and One Minute Manager“, impreuna cu Ken Blanchard și Laurie Hawkins. Susan a scris articole pentru multe publicații profesionale și este un blogger popular pe LeaderChat, SmartBrief, HBR.com și The Huffington Post.