Teach for Romania
este un program cu un impact transformational in sistemul educațional romanesc, la scara larga si pe termen lung. Teach for Romania preia un model international care si-a dovedit eficacitatea in cei aproape 25 de ani de cand este folosit in multe tari ale lumii. Programul, dezvoltat initial in 1990 de catre Teach for America in Statele Unite, atrage si selecteaza tineri talentati si ambitiosi din diverse domenii si care au atitudinile si caracteristicile ce le vor permite sa devina profesori inspirationali, transformationali, cu o abordare inovativa fata de predare. Programul atrage absolventi de top care nu ar fi considerat ca optiuni de viitor profesional in mod normal meseria de profesor. Modelul functioneaza cu succes in alte 32 de tari, pe 5 continente, unde este aplicat de catre organizatiile partenere in reteaua Teach for All.


Centrul de Evaluare si Analize Educationale este o organizatie non-profit infiintata in 2014. Dezvoltam proiecte in sistemul public de educatie, ce pun in prim plan educatia centrata pe elev si supunem dezbaterii publice propuneri de politici educationale coerente. De asemenea, pentru profesorii de stiinte din Romania, concepem si derulam cursuri de formare profesionala care pun in centru invatarea prin investigarea lumii naturale si invatarea prin colaborare. Programul „Invatarea fizicii prin investigatie” contribuie la reformarea curriculumului de fizica si a metodelor de predare si de evaluare, astfel incat sa fie posibila imbunatatirea competentelor elevilor in stiinte exacte si construirea de abilitati necesare pe piata muncii.


13555660_1121453601211525_159128997_oSocietatea de Stiinte Matematice din Romania este una dintre cele mai vechi organizatii profesionale din Romania si una din cele mai vechi societati de matematica din Europa. Scopurile Societatii sunt promovarea si raspandirea cunostintelor matematice, indrumarea si sprijinirea cercetarilor originale din aceasta ramura de stiinta, cultivarea in randurile tineretului a interesului pentru matematica. SSMR organizeaza sau sprijina organizarea unor activitati de formare si perfectionare pentru profesori, elevi si studenti. SSMR organizeaza manifestari stiintifice, cum sunt Conferinta Anuala si este partener la congresele internationale organizate in Romania sau in Sud-Estul Europei.

 


 

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) este o organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata in anul 1998. In cei 16 ani de la infiintare (continuand un program educational deschis in 1994), mii de studenti si profesori din cele cateva zeci de cluburi de debate din licee si universitati compun comunitatea ARDOR la nivel regional, national si international, dezbatand teme care situate de multe ori in avangarda dezbaterilor publice din societatea civila romaneasca. Din 1998 este membru fondator al IDEA (International Debate Education Association), facilitand programe si schimburi educationale intre elevi, studenti si profesori cu organizatii din tarile membre IDEA.


ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila este o organizaţie nonprofit, independenta, infiintata pentru a stimula si contribui la transpunerea in practica a conceptului de dezvoltare durabila la nivel de individ, comunitate si organizatii. Domeniile de activitate ViitorPlus vizeaza productia si consumul sustenabile, managementul capitalului natural, educatie, buna guvernare si promovarea unui stil de viata sanatos si responsabil.