Cum va fi folosita Inteligenta Artificiala in programele de training

AI este acum o prezenta tot mai vizibila in toate domeniile, este aici pentru a ramane si pentru a-si extinde utilitatea. Existenta AI va avea implicatii majore in recrutare si probabil ca va schimba natura muncii manageriale de-a lungul timpului.

Partenerii nostri de la Blanchard estimeaza ca in urmatorii 5 – 10 ani vom vedea o serie de transformari ale proceselor si spatiilor de training.

“Adaptive Learning / Training Recommendation”: inteligenta artificiala va putea fi folosita pentru a personaliza continutul programelor de invatare si dezvoltare in functie de nevoile de instruire ale oamenilor;

• “Safe Practice”: AI va oferi spatii de practica sigure si foarte asemanatoare cu interactiunile din viata reala, astfel incat oamenii sa exerseze si sa stapaneasca mai usor comportamente noi;

“Post-training Performance Support”: “smart-agents” si “chatbots” ne vor sprijini proactiv intre anumite secvente de invatare sau vor raspunde reactiv atunci cand vom simti nevoia de ajutor;

• Coaching: AI ii va asista proactiv si reactiv pe manageri, oferindu-le intrebari relevante si recomandari pentru a-si creste performanta (lucru care deja se intampla).

Ce se intampla in prezent la Blanchard:
• Fiind in primul rand o companie care produce continut, prioritatea este de aceea de a dezvolta continut relevant pentru provocarile prezente si de a-l face disponibil in modalitati cat mai moderne. Astfel, continutul este structurat si indexat astfel incat sa fie usor de folosit de catre AI.

• Se testeaza 1 – 2 proiecte pilot impreuna cu parteneri specializati in tehnologie, se monitorizeaaza progresele si standardele pentru a utiliza AI in viitorul apropiat.

• Se experimenteaza utilizarea AI in procesele de sustinere post-trainig, unde chatbot-ii inteligenti sunt deja o solutie accesibila si scalabila.

Se analizeaza provocarile ce tin de operarea business-ului si se ia in considerare utilizarea AI in aceasta directie. Compania investigheaza acum utilizarea AI in identificarea unor noi parteneri de business si iventariaza deja mai multe procese interne care ar putea fi automatizate si preluate de catre AI.