Cele 5 competente cheie de leadership pe care managerii romani trebuie sa si le dezvolte

Articol aparut in Republica.ro

“Cum sa-mi pun in valoare calitatile personale in rolul de manager? Cum sa pun in valoare calitatile celor pe care ii conduc astfel incat sa fie mai productivi? Cum sa depasesc mai bine in rolul de manager punctele slabe pe care le am?” – sunt unele din temele frecvente ale multor manageri care participa la programele noastre de leadership.

Read More

Ce poti face cand te simti pus la zid chiar de oamenii din echipa pe care o conduci

Articol semnat de Viorel Panaite pentru Revista Cariere

In conversatiile pe care le am cu managerii-seniori din organizatii cu ocazia diverselor proiecte ale firmei, aud tot mai des din partea lor afirmatii, precum: „e o perioada in care ma simt pus cu spatele la zid” sau „am ajuns intr-o situatie in care ma simt santajat” sau „mi-e teama sa nu ajung santajabil”. Te simti „pus la zid” chiar de oamenii din echipa pe care o conduci? Iata ce poti face:  

Read More

Cinci lucruri de facut ca sa misti lucrurile mai repede atunci cand conduci un proiect intern

Articol semnat de Viorel Panaite pentru Revista Cariere

„Nu este pe agenda decidentilor, proiectul nu exista” – e un lucru stiut. si exista cu atat mai putin intr-o cultura in care grija zilei de maine lasa managerilor superiori putina atentie pentru proiectele pe termen mediu, de „business development”, de inovatie, de optimizare a proceselor etc. 

Read More

Viorel Panaite: Postura de mentor te sprijina sa inveti sa iti recastigi increderea in oameni si implicit in tine

Articol aparut initial in Revista Cariere

Orice om realist ar trebui sa se astepte ca, de-a lungul vietii sale profesionale, sa intalneasca o provocare care sa-l puna pe tusa. Felul in care iese fiecare din aceasta perioada se descopera pe masura ce viitorul se construieste si i se dezvaluie. Postura de mentor este una din cele mai la-ndemana dintre solutii.

Read More

Viorel Panaite: Un lider, femeie sau barbat, construieste echilibru si prosperitate atunci cand isi pune in valoare atat dimensiunea feminina, cat si pe cea masculina

Opinie publicata in Revista Cariere

Paradoxurile definesc viata noastra de zi cu zi. Ne invata si ne ajuta sa nu uitam ca pentru a evolua trebuie sa impletim universuri care ar parea la prima vedere ca nu pot coabita unul cu celalalt. Paradoxurile ne invata sa gandim inclusiv, ne invata ca universurile nu se exclud oricat de diferite ar fi, ci sunt complementare, ne invata sa gandim in termeni de „si / si“, nu in termeni de „sau/sau“.

Read More

Viorel Panaite: Societatea ii creeaza pe liderii pe care si-i doreste la conducere. Altfel spus, asa cum ni-i crestem si ii sustinem, asa ii avem

Opinie publicata initial in Revista Cariere.

Smerenia in invatare pare o asociere fericita si fireasca, oricine ar fi construit-o! Asa cum vad eu lucrurile, invatarea autentica se face doar prin smerenie in fata celui care te invata, in fata celor care au experimentat si descoperit inaintea ta, in fata chiar a oportunitatii de invatare care ti se arata – si asta e valabil in orice domeniu!

Read More

Viorel Panaite: Oamenii buni au o etica inalta

Articol aparut initial in Revista Cariere.

Convingerea mea este ca fiecare din noi – fie ca traim in Romania sau in alta parte a planetei – avem din nastere o natura profund umanista: simtim nevoia de a avea grija de alti oameni si sa ne simtim in grija altora, simtim nevoia sa ne conectam cu cei din jur fara sa urmarim vreun castig material, de imagine sau financiar, simtim nevoia sa fim parte dintr-un intreg mai mare, sa dam un sens mai inalt muncii si existentei noastre. in alte cuvinte, avem innascuta nevoia pentru empatie, cooperare si etica.

Read More

Motivatia Optima – o perspectiva prin care ne uitam la ceea ce facem prin lentilele valorilor noastre constructive si ale unui scop nobil

Oamenii sunt mereu motivati. Ceva ne misca sa trecem la o anumita actiune sau ceva ne determina la inactiune. Oamenii maturi se disting de cei imaturi prin faptul ca stiu sa-si aleaga o motivatie optima pentru actiunile sau inactiunile lor. Oamenii imaturi sunt defensivi pentru ca isi aleg motivatii sub-optime pentru actiunile sau inactiunile lor.

Read More
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.