#HI20 | Bogdan Pode: “Douazeci de ani mai tarziu, ramane constanta nevoia de a lucra continuu cu tine insuti inainte de a cere din relatiile cu ceilalti”

La 20 de ani de la infiintarea Human Invest, ne intoarcem cu gandul la inceputuri si la oamenii alaturi de care am construit temelia unei comunitati care, in 2019, este mai vie ca niciodata. Vrem sa aflam provocarile si ambitiile care i-au condus in acesti ani si, totodata, sa conturam impreuna definitii pentru ceea ce va inseamna leadership-ul in viitor.

Parte din echipa de Client Service a Human Invest intre 2005 – 2012, Bogdan Pode a fost in acelasi timp unul din cei mai activi facilitatori din acei ani. Si-a lasat amprenta puternic in viata echipei noastre: a atras atat oameni buni in echipa, cat si clienti cu care inca lucram si a dezvoltat programe care inca fac parte din serviciile pe care le oferim.

Read More

#HI20 | Oana Maria Calin: “Fiecare este un exemplu pentru cineva la un moment dat, fie ca vrem sau nu. Intrebarea e ce exemplu ne dorim sa fim”

La 20 de ani de la infiintarea Human Invest, ne intoarcem cu gandul la inceputuri si la oamenii alaturi de care am construit temelia unei comunitati care, in 2019, este mai vie ca niciodata. Vrem sa aflam provocarile si ambitiile care i-au condus in acesti ani si, totodata, sa conturam impreuna definitii pentru leadership-ul din viitor.

Oana Maria Calin este unul din primii membrii ai echipei Human Invest. Desi a lucrat doar 3 ani alaturi de noi la inceputul anilor 2000, a contribuit foarte mult la asezarea fundatiei intregii organizatii. 

Read More

Ce poti face cand te simti pus cu “spatele la perete” chiar de oamenii din echipa pe care o conduci

Cand auzim vorbindu-se de o luare de ostatici sau de o situatie de santaj ne gandim automat la un act de terorism sau la o actiune de tip mafiot, nu? Oameni cu cagule care ameninta agresiv. Existenta unor mesaje care transmit victimei santajului ca cineva doreste o suma de bani pentru a nu trece la o actiune ce ar afecta grav reputatia sau cariera celui santajat.

Read More

[Meet the trainers] Alex Volcov: “Una dintre cele mai importante lectii de leadership a fost sa invat sa imi recunosc greselile”

Alex Volcov este Consulting Associate Human Invest, facilitator, coach si consultant. Cu peste 25 de ani de experienta in mediul de afaceri, din care 15 ani in calitate de manager si 10 ani in consultanta, mentoring și coaching, Alex aduce in procesele de coaching si training o combinatie rara intre experienta profesionala si educatia specifica. Si-a dezvoltat activitatea ca facilitator si coach dupa cariera in consultanta, colaborand in mod special cu executivi in domeniul comercial si sustinandu-i sa-si identifice si sa-si dezvolte calitatile necesare pentru a obtine rezultate cat mai bune petru ei si echipele lor.

Read More

Leadership in 2019: La ce excese trebuie sa fie atenti liderii companiilor in acest an

Petrecem la locul de munca o mare parte din timpul nostru, muncim azi peste 40 de ore pe saptamana. Simt insa la tot pasul nevoia oamenilor de a munci diferit. Nu mai vrem sa fim resurse sau obiecte ale organizatiilor, ale celor care detin puterea. Vrem o calitate mai buna a vietii la locul de munca. Ne intereseaza mediile de lucru care incurajeaza echitatea, dialogul, relatii de parteneriat, calitatea, munca cu scop, cresterea profesionala.

Read More

Criza de la mijlocul carierei. Care este termenul de valabilitate al unui profesionist pe piata muncii?

La varsta de 40 – 45 de ani, viata ne da tuturor un nou punct de inceput, asa cum ma uit eu la aceasta perioada. Pana la aceasta varsta investim in noi, traim experiente bune si rele, cu suisuri si coborasuri, cu reusite si dezamagiri, invatam sa luam decizii si sa ne alegem oamenii pe care dorim sa ii avem in jur, incepem sa descoperim lucruri despre noi insine.

Read More

[Meet the trainers] Alexandra Culicovschi: “Oamenii au in ei potentialul si resursele necesare, rolul meu este sa ii insotesc inspre a le accesa in ritmul si modalitatea lor”

Alexandra este Consulting Associate Human Invest, Coach, Consultant & Facilitator, cu o experienta de peste 12 ani in domeniul dezvoltarii organizationale. Absolventa unui program de formare in coaching, ea si-a dezvoltat expertiza in domeniul dezvoltarii organizationale lucrand în tot acest timp ca manager si specialist in 4 industrii diferite (telecom, FMCG, producție industrială, transport și logistică). Va invitam sa o cunoasteti mai bine in interviul de mai jos.

Read More

Ceea ce te motiveaza te face mai puternic sau mai slab?

Constructiv – o filozofie deschisa si bogata de viata cultivata constient de cei care aleg sa se auto-regleze imbratisand valori si motivatii constructive, sustinand un scop mai mare decat ei insisi. Defensiv – o filozofie limitativa de viata pe care o descoperi dupa ce recunosti fata de tine insuti ca ai obosit prea mult sa traiesti intr-un spirit de supravietuire. Motivatia Optima – o perspectiva prin care ne uitam la ceea ce facem prin prisma valorilor noastre constructive si a unui scop nobil.

Read More