Viorel Panaite: Cum am trecut prin criza acum 10 ani. Ce cred ca am facut bine, ce cred ca am facut prost si ce am invatat

Trec acum prin a II-a criza serioasa cu care se confrunta economia globla si implicit cea locala. Prima criza a fost cea din 2009, an in care cifra noastra de afaceri s-a redus cu 50% fata de 2008. La o distanta de 10 ani de zile, intrebarile pe care le am acum sunt aceleasi ca in 2009. Cat va dura aceasta criza? Cat de afectati vom fi atunci cand se va termina? Care ar trebui sa fie prioritatile? Ce ar trebui sa facem acum ca sa supravietuim in realitatea curenta si sa fim pregatiti pentru ce va fi dupa criza? Cum sa ne administram mai bine resursele: emotionale, financiare, de energie, etc? Cum sa conduc mai bine echipa in aceasta perioada?

Read More

SLII® Breakfast, 13 Februarie, Bucuresti: Valorile personale determina felul in care un sales manager castiga “engagement” sau doar “compliance” din partea oamenilor din echipa de vanzari pe care o conduce

Mereu sub presiunea target-ului, perceptia este ca managerii echipelor de vanzari trebuie sa fie “generalii de armate” autoritari care prin forta si sange rece creeaza disciplina necesara in teren pentru a realiza luna de luna cifrele de vanzari si de incasari la care s-au angajat. La SLII® Breakfast-ul pe care l-am avut in aceasta saptamana am invitat ca participanti doar manageri din vanzari si in panel manageri care au avut de-a lungul multor ani rezultate de necontestat in acest rol. Concluziile si povestile lor au scos la iveala cu totul altceva, asa cum ne-au impartasit Razvan Botezatu, Enterprise Commercial Lead, Microsoft (ex-Head of Commercial Excellence Coca-Cola HBC Romania) si Ionut Galatanu (Director National de Vanzari Farmexpert).

Read More

Interviu cu Alecsandra Botosaneanu, facilitator SLII®: “Cred ca incepem sa depasim, in Romania, perioada in care lipsa de transparenta si de onestitate erau acceptate”

Alecsandra este Learning & Development Manager la Mood Media Romania si ne-a surprins prin curiozitatea si curajul pe care le-am vazut la ea pe masura ce am inceput sa lucram impreuna. Este certificata sa fie facilitator SLII® (SLII®) si conduce workshop-uri in organizatia ei si cu alte programe de-ale noastre: Self Leadership, Giving Feedback, Challenging Conversations.

Read More

Cele 5 competente cheie de leadership pe care managerii romani trebuie sa si le dezvolte

Articol aparut in Republica.ro

“Cum sa-mi pun in valoare calitatile personale in rolul de manager? Cum sa pun in valoare calitatile celor pe care ii conduc astfel incat sa fie mai productivi? Cum sa depasesc mai bine in rolul de manager punctele slabe pe care le am?” – sunt unele din temele frecvente ale multor manageri care participa la programele noastre de leadership.

Read More

Ce poti face cand te simti pus la zid chiar de oamenii din echipa pe care o conduci

Articol semnat de Viorel Panaite pentru Revista Cariere

In conversatiile pe care le am cu managerii-seniori din organizatii cu ocazia diverselor proiecte ale firmei, aud tot mai des din partea lor afirmatii, precum: „e o perioada in care ma simt pus cu spatele la zid” sau „am ajuns intr-o situatie in care ma simt santajat” sau „mi-e teama sa nu ajung santajabil”. Te simti „pus la zid” chiar de oamenii din echipa pe care o conduci? Iata ce poti face:  

Read More
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie si alte tehnologii similare in scopul imbunatatirii si al personalizarii continutului nostru, in vederea actualizarii traficului si a protectiei anti-spam si anti-malware, precum si impotriva utilizarii neautorziate.