Cei care sunt pentru prima data in rolul de manager, de obicei team-liderii, au nevoie de sprijin practic si concret pentru a face fata tranzitiei. Rolul lor este provocator pentru ca ei trebuie sa livreze prin altii rezultatele pe care nivelele superioare de management le asteapta. Au astfel nevoie de un limbaj si o metoda practica de lucru, usor de deprins, care sa-i sa invete cum sa stabileasca asteptarile si obiectivele, cum sa delege, cum sa monitorizeze si cum sa ofere feedback celor din echipa lor.

Scopul programului:

Programul le ofera participantilor ocazia sa descopere si sa exerseze rand pe rand conversatiile unu-la-unu de aliniere a asteptarilor, de indrumare si sustinere, de coaching, de monitorizare, de delegare, sa construiasca un limbaj managerial comun de lucru cu cei pe care ii conduc. Acestea sunt mijloace manageriale cheie prin care liderii de echipa isi pot creste productivitatea si eficienta in rolul lor, intarind competentele celor pe care ii coordoneaza, intarindu-le motivatia, proactivitatea si creativitatea.

Cui se adreseaza:

Programul se adreseaza celor care sunt pentru prima data in rolul de manager, celor care se pregatesc sa devina manageri, celor care cauta un program de consolidare si exersare a competentelor manageriale cheie de leadership si “people management”.

Sesiuni si momente cheie:

 • Rolul managerului si procesele manageriale cheie de “people management”: definirea si agrearea asteptarilor si a performantei urmarite, monitorizarea si evaluarea performantei.
 • Exersarea conversatiilor manageriale specifice fiecarei etape: conversatiile directive pentru agreare a asteptarilor si a obiectivelor, a regulilor si a modului de lucru; conversatiile de indrumare pentru construirea competentelor, a increderii si a motivatiei; conversatiile de facilitare a procesului de luare a deciziei si rezolvare autonoma a problemelor
 • Exersarea conversatiilor unu-la-unu de monitorizare a progreselor si de evaluare a performantei, in scopul sustinerii motivatiei, a cresterii competentei si a performantei celor din echipa.

 


Instrumente optionale:

 • “DiSC Management Style” – instrument prin care managerii descopera cum sa fie mai productivi, adaptandu-si limbajul si conversatiile manageriale tiparelor comportamentale ale celor din echipa lor.
  • Orice instrument intern de assessment cu care organizatia lucreaza deja si doreste sa-l fructifice si mai bine.
  • Oferim recomandari si punem la dispozitie instrumentele potrivite in cazul in care ni se solicita sfatul pe aceasta tema

Asistenta in implementare:

 • Coaching 1:1
 • Procesul de follow-up poate continua prin workshop-uri  de ½ zi sau 1 zi pentru fiecare din urmatoarele module: Performance Skills.

Format:

 • Workshop de sine statator: 1 zi, 2 sau 3 zile.
 • Module a cate ½ zile
 • Parte a unui alt program de dezvoltare sau de follow-up

 CONTACTEAZA-NE!